AKTUELNO

Košarkaši Majamija plasirali su se u drugo kolo plej-ofa Istočne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas pobedili Indijanu sa 99:87 i slavili u seriji sa 4:0.

Majami je predvodio Goran Dragić sa 23 poena, pet skokova i tri asistencije, Tajler Hiro postigao je 16 poena, uz pet skokova i četiri asistencije, a Bem Adebajo 14 poena uz 19 skokova.

Bek Majamija Džimi Batler izašao je iz igre u prvoj četvrtini zbog problema sa levim ramenom. On se vratio u drugom poluvremenu, a utakmicu je završio sa šest poena.

Foto: Tanjug AP/David Zalubowski

Majami je prošao u drugo kolo plej-ofa prvi put od 2016. godine.

U ekipi Indijane Viktor Oladipo bio je najefikasniji sa 25 poena, osam skokova i četiri asistencije, Majls Tarner dodao je 22 poena i 14 skokova, a Ti Džej Voren 21 poen i pet skokova.

Majami će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela Milvokija i Orlanda, u kome Baksi vode sa 3:1.

Los Anđeles Lejkersi poveli su protiv Portlanda sa 3:1 u prvom kolu plej-ofa Zapada, pošto su pobedili sa 135:115.

Lebron Džejms je za 28 minuta postigao 30 poena i imao je 10 asistencija i šest skokova. On je krajem treće četvrtine izašao iz igre i nije se vraćao na teren.

Foto: Tanjug AP/Mark J. Terrill

Entoni Dejvis u pobedi je učestvovao sa 18 poena, pet skokova i pet asistencija, a 18 poena postigao je i Kajl Kuzma. Deni Grin dodao je 14 poena, Dvajt Hauard 13 poena i osam skokova, a Kentavijus Koldvel Poup postigao je 12 poena.

U ekipi Portlanda osmorica igrača postigli su dvocifreni broj poena, a najefikasniji je bio Jusuf Nurkić sa 20 poena, 13 skokova i četiri asistencije. Si Džej Mekalum postigao je 18 poena, a Karmelo Entoni 16. Demjan Lilard utakmicu je završio u trećoj četvrtini zbog povrede desnog kolena, a do tada je imao 11 poena.

Lejkersi su tokom utakmice odali poštu svom bivšem igraču Kobiju Brajantu, tako što su nosili crne dresove sa natpisom "Crna mamba". On je u januaru poginuo u prilikom pada helikoptera, zajedno sa ćerkom Đijanom i još sedmoro putnika. Dan 24. avgust bio je proglašen za "Dan Kobija Brajanta", pošto je on tokom karijere nosio dresove sa brojevima 24 i 8.

Naredna utakmica u seriji igra se u noći između srede i četvrtka.

Košarkaši Oklahome izjednačili su protiv Hjustona na 2:2 u prvom kolu plej-ofa Zapada, pošto su pobedili sa 117:114.

Foto: Tanjug AP/Craig Mitchelldyer

Tander su predvodili Denis Šroder sa 30 i Kris Pol sa 26 poena. Šej Gildžes-Aleksander dodao je 18 poena, 12 skokova i šest asistencija.

Hjuston je imao 15 poena prednosti u trećoj deonici, postigao je 23 "trojki", ali nije uspeo da pobedi. Najefikasniji u toj ekipi bio je Džejms Harden sa 32 poena, 15 asistencija, osam skokova i četiri ukradene lopte. Erik Gordon postigao je 23 poena, Danijel Haus 21, a Robert Kovington 14 poena uz šest skokova.U ekipi ponovo nije bilo Rasela Vestbruka zbog povrede.

Peta utakmica na programu je u noći između srede i četvrtka.

#Majami

#NBA

#Oklahoma