AKTUELNO

Supruga nastradale košarkaške ikone Kobija Brajanta, Vanesa Brajant dočekala je i prvi Kobijev rođendan bez njega.

Kobi Brajant je poginuo u helikopterskoj nesreći u kalifornijskom Kalabasasu, krajem januara ove godine zajedno sa 13-godišnjom ćerkom Đijanom i još sedmoro putnika uključujući i pilota.

Oni su skupa leteli na košarkaški turnir Kobijeve ćerkice, kada se helikopter zbog magle srušio jer je udario u brdo, a svi su na mestu poginuli.

Foto: Unsplash.com, Instagram.com/kobebrayant

Da se ovako nešto nije dogodilo i da helikopter Sikorski nije poleteo sa aerodroma Džon Vejn i krenuo ujutru ka Tauzend Ouksu, Kobi bi danas proslavljao svoj 42. rođendan.

Foto: Tanjug AP, Printscreen YouTube

Vanesa je tim povodom napisala emotivno pismo u kom između ostalog žali i što nije ona preminula pre njega iz, kako kaže, sebičnih razloga da ne bi morala da prolazi kroz ono kroz šta prolazi sada.

Čestitala je rođendan košarkaškoj legendi zbog koje je mnogo poznatih sportista, ljubitelja košarke i fanova Lejkersa proplakalo kraj januara, i podsetila koliko joj nedostaju i Kobi i Đijana.

- Mojoj bebi: srećan rođendan. Volim te i nedostaješ mi više nego što mogu da ti opišem. Volela bih da ste ti i Điđi tu da slavimo TEBE. Volela bih da mogu da ti napravim tvoje omiljeno jelo ili rođendansku tortu sa mojom Điđi. Nedostaju mi tvoji veliki zagrljaji, poljupci, osmeh, tvoj glasan duboki smeh. Zadirkujem te, zasmejavam i izbacujem te iz svog mehura - piše Vanesa Brajant.

Ona nastavlja pričom o tome kako bi volela da joj Kobi opet sedi u krilu kao velika beba i zahvaljuje mu što ju je naučio da izlazi na kraj sa teškoćama.

- Hvala što si odrastao sa mnom i naučio me da budem jaka. Kako da vidim najbolje u ljudima, a ne obraćam pažnju na s***a. Tvoji pažljivi gestovi i ono kako si učinio da se osećamo nam svima fali. Svakodnevno zamišljam tvoj osmeh i zagrljaje dobrodošlice. Bože koliko mi nedostaješ.

Foto: Printscreen YouTube/ NTSBgov, Tanjug AP/Evan Agostini

- Životi su nam prazni bez tebe i Điđi. Ja sam potpuno slomljena iznutra. Koliko god da hoću da plačem, nabacim osmeh da bih bar malo našim ćerkama osvetlala dane. Nisam ja jaka, one su. Otporne, sigurna sam da si ponosan na njih. One mi pomažu da vratim osmeh svakog dana - napisala je Vanesa Brajant.

Brajant je sa Lejkersima imao pet šampionskih prstenova NBA lige, od 2000. do 2002, pa 2009. i 2010. U braku sa Vanesom je bio gotovo tokom čitave karijere, a skupa su imali četiri ćerke do Đijanine pogibije. Vanesa Brajant sada podiže Kapri Kobi, Nataliju Dijamante i Bjanku Belu.

- Volela bih da mogu da se probudim iz ovog užasnog košmara. Volela bih da mogu da iznenadim devojčice i dočekam tebe i Điđi kod kuće. Besna sam što nisam ja prva umrla. Uvek sam to želela da sebično ne bih morala da prolazim kroz ovu bol. Trebalo je da ja nedostajem tebi. Điđi je trebalo da bude ovde sa svojim sestrama. Trebalo je ja da nastradam - žali se Vanesa.

Vanesa se potom zahvalila na "delićima raja" koje ima na Zemlji zahvaljujući svom pokojnom suprugu, ali napominje da je poslednjih meseci propustio štošta važnog što se u kući dešavalo.

- Hvala što si me voleo dovoljno za nekoliko životnih vekova. U svakom od njih bih izabrala tebe. Hvala što si mi pokazao šta je prava ljubav, hvala ti za sve. Znam da i Điđi slavi kao što je uvek radila kad su nam bili posebni dani. Nedostaje mi moja promišljena princeza. Natalija, Đijana, Bjanka, Kapri i ja ti želimo srećan rođendan, ljubavi. Volimo te sada, uvek i zauvek. 42 - napisala je Vanesa Brajant.

Kobi je bio MVP sezone, a mnogi ga smatraju najboljim košarkašem u istoriji posle Majkla Džordana.

#Kobi Brajant

#Poruka

#Rođendan

#Vanesa Brajant