AKTUELNO

Neverovatnom trojkom Kajla Kuzme preko 218 cm visokog centra Denvera Bol Bola, 0,4 sekunde pre poslednje sirene, Lejkersi su upisali veoma važan trijumf, posle tri uzastopna poraza - 124:121.

Derbi večeri doneo je puno uzbuđenja, a posle velikog broja preokreta, "jezeraši" su uspeli da u finišu susreta preokrenu meč i dođu do slavlja, dok su Nagetsi u poslednjih 120 sekundi susreta platili ceh igranja dva produžetka protiv Jute pre dve večeri.

Lejkersi su došli do prednosti bukvalno u poslednjim minutima igre iako su Nagetsi vodili skoro celu poslednju četvrtinu. Ipak, tim Nikole Jokića u finišu nije uspeo da zaustavi Entonija Dejvisa, Lebrona Džejmsa i društvo, ali ni to nije toliko čudno kada se zna da srpski centar nije zaigrao u poslednjih 15 minuta utakmice.

Srpski reprezentativac posle teške večeri protiv Jute, ovaj put nije proveo mnogo vremena na parketu. Za nešto preko 25 minuta postigao je 12 koševa sa odličnim procentom šuta (4-7 iz igre, 2-2 za tri poena) uz samo jedan skok i ukradenu loptu i četiri asistencije.

Lejkerse su do trijumfa vodili Lebron Džejms sa 29 poena i 12 asistencija, Entoni Dejvis je ubacio 27, a Kuzma 25, dok niko u timu Denvera nije dobacio do 20. Pi-Džej Dozir je postigao 18, Majkl Porter junior 15, a Džamal Marej i Monte Moris po 14.

#KK Denver Nuggets

#LA Lejkers