AKTUELNO

Strašna tragedija potresla je Beograd i Srbiju. Majkl Odžo doskorašnji košarkaš Crvene zvezde preminuo je u 27 godini nai ndividualnom treningu usled infarkta.

Odžo je bio nestvarno garđen, na 216 centimetara imao je 132 kilograma, uglavnom čistih mišića . Bio je tip centra koji sve rešava na snagu, a imao ju je na pretek.

Nigerijac je završio je Florida Stejt Univerzitet u Americi. Na draftu nije prošao  verovatno zato jer je primećeno da mu je leva noga bila tanja od desne, hramao je dok hoda, ali taj nedostatak nije se primećivao dok je trčao. Niti kad je skakao i zakucavao. A igra mu se uglavnom svodila na to.

Interesantan je podatak da Majkl Odžo nosio patiku broj – 56! Da, 56. Veća mu je noga i od Šakila O’Nila. Imao je silne probleme da sebi pronađe obuću, pa je na kraju napravio ugovor sa kompanijom Nike o reklamiranju. Oni njemu patike, on njima reklamu. Međutim, ni Nike nije imao toliki kalup, pa su morali d ulože čak 15.000 dolara kako bi napravili odgovarajući alat koji bi izrađivao patike specijalno za Majkla Odža!

"Taj momenat kad sam dobio patike koje me nisu žuljale bio je prekretnica u mojoj karijeri", govorio je Odžo.

Foto: Printscreen YouTube

"Nikad u životu nisam imao priliku da imam obuću koja mi je taman, to je bio prelomni trenutak u mojoj karijeri i prvi put sam mogao normalno da igram košarku. Sve je odjednom bilo lakše, moji prsti su bili oslobođeni"

Majkl Odžo, momak od 27 godine koji je košarku počeo da igra tek sa 16, svakako je bio jedna od najvećih atrakcija ABA lige. Iako je imao još mnogo da uči, bio je "uzver" na terenu kakva odavno nije viđena ne samo u regionu, nego u evropskoj košarci uopšte.

Strašna tragedija  zaustavila je uspon ovog momka, ljubimca Delija i košarkaša Zvezde.

#majlk odžo