AKTUELNO

Nikola Jokić izgubio je dosta kilograma i među NBA fanovima pojavila se diskusija kako će se to odraziti na njegovu igru.

Na početku teksta magazina Forbes postavljeno je pitanje: Kada je Nikola Jokić zapravo došao u NBA?

Mnogima je prva asocijacija taj decembar 2016. godine koji navijači Denvera slave kao "Dan Nikole Jokića", kada je kao "sofmor" zacementirao svoje mesto startera.

Neki će vam reći da ga pamte po duelu sa Lebronom Džejmsom i Klivlend Kavalirsima, kada je delio pasove kao Medžik Džonson i igrao na niskom postu protiv Lebrona Džejmsa kao da ga niko ne čuva.

Pepsi Centar nije mogao da veruje svojim očima šta je Jokić radio i kako je pogodio flouter preko Lebrona koji je bio NBA šampion NBA finala u godini iza.

Zbog svoje konstitucije je bio fantastičan na niskom postu, imao je 528 takvih situacija prema statističkim podacima NBA.com i bio je lider u NBA ligi, a i sam generalni menadžer nije mogao dovoljno da pohvali spektakularnog Jokića za sve što je uradio, a onda je stigao novi šok.

Nikola Jokić je smršao oko 18 kilograma tokom pandemije koronavirusa.

Da li će se mršavi Jokić mučiti u NBA? Da li će mu manjak kilograma doneti brzinu, energiju i izdržljivost? Jokić se u finalu Zapada mučio sa kondicijom i energijom, kada su igrali iscrpljujućih sedam utakmica protiv Portlanda, a i realno gledano imao je "milion" minuta.

Jokić je nedavno bio pozitivan na koronavirus i očekuje se da se uskoro oporavi i priključi Nagetsima, a kako će se prilagoditi nam preostaje da vidimo i o tome je pisao čuveni "Forbes".

Naravno, počeli su priču oko igre na niskom postu, jer je zbog svoje konstitucije tu najviše i dominirao, a ostavili su i snimak situacije u kojoj bi Jokić sada izgubio prednost.

Jokić više neće biti "siledžija" na niskom postu, ali će defanzivno biti u dosta boljoj poziciji nego što je to do sada bio slučaj i kada brani igrača sa loptom, moći će bolje da se kreće, pre svega lateralno.

Takođe, kada bude branio pik, zbog svoje brzine i eksplozivnosti će moći da pokrije i rol i šort rol i pop i to nam daje Jokića iz pomalo drugačije perspektive. U tekstu se navodi da Jokić ni sada nije loše branio pik, ali da će od sada biti bolji.

#Nikola Jokić