AKTUELNO

Poslednji meč ligaškog dela Evrolige Crvena zvezda odigraće sutra u Istanbulu, gde joj je potreban trijumf za plasman u Top 8 fazu.

Košarkaši Crvene zvezde najtežim mogućim putem moraće da se izbore za plasman među osam najboljih ekipa ovogodišnjeg izdanja Evrolige.

Sutra od 19 časova, u Istanbulu ih očekuje meč sezone protiv turske Darušafake.

Na početku sezone da ste pitali i najoptimističnijeg navijača beogradske ekipe, da li će se Zvezda boriti za Top 8, samo bi vam se nasmejao.

Ipak, tim je pokazao snagu, Radonjić trenersku klasu, a svi zajedno savršen kolektiv.

Foto: Beta

Padali su redom velikani, Barselona, Real, Fenerbahče, CSKA, Panatinaikos, Baskonija...

Međutim, u poslednjih nekoliko kola rezultati, ali i jako zgusnut raspored, određene povrede igrača, nisu išle Zvezdi na ruku, ali treba napomenuti i sudije.

Protiv Olimpijakosa u Beograd slovenački sudija javor oduzeo je Crvenoj zvezdi čistu loptu, koja je presudila u korist Grka.

Foto: Beta

Nakon toka, u prošlom kolu, Bamberg je imao trijumf u svojim rukama nad Darušafakom, ali su sudije rekle svoje i turski tim je nakon tog trijumfa u poziciji da se bori za plasman u osam najboljih.

Foto: Beta

Sutra se može očekivati svašta. Crveno-beli idu put Istanbula po trijumf i novu slavu, ali imaće duplog protivnika. Darušafaku, kao i sudije.

Hrabrim pristupom svi veruju da će se na kraju radovati gosti i da će ovoga puta sudije biti u drugom planu, ako šut bude hteo, ni sudije neće pomoći.

N. Petričević

#Dejan Radonjić

#Evroliga

#KK Crvena zvezda

#KK Darussafaka Dogus

'