AKTUELNO

Novi trener Partizana Aleksandar Džikić naglasio je da je situacija u klubu teška, ali da crno-beli "ne smeju da propadnu"

Novi trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je danas da je situacija u klubu teška, ali da crno-beli "ne smeju da propadnu".

"Nemam puno da vam pričam na početku, kapiram da imate pitanja...Situacija je takva-kakva je, znate kakva je. Tim je takav-kakav je, znate kakav je. Moramo da radimo i da se nadamo najboljem. Ajte, ljudi, pitajte, pa da se razilazimo", počeo je Džikić obraćanje medijima u hali Pionir.

Džikić je ranije ove nedelje imenovan za novog trenera Partizana, a na klupi je zamenio Petra Božića.

Crno-beli su poslednji na tabeli Jadranske lige sa skorom od šest pobeda i 12 poraza.

Novinare je zanimalo koliko su ga ljudi dugo nagovarali da prihvati poziv Partizana.

"Moja odluka je potpuno iracionalna, ja ne bih širio priču. Da smo nešto puno vagali, a i nismo", rekao je Džikić.

On je naveo da je ekipi poljuljano samopouzdanje, ali je dodao da je "nije nezadovoljan" onim što je zatekao.

"Mora da se spusti ta lestvica očekivanja. Mora da se radi i da se veruje u to što se radi...Ne može da se očekuje da budu puni samopouzdanja u ovoj situaciji, da pršte na sve strane...Nisam siguran da je i jedan od njih zadovoljan kako nastupa za Partizan. Bez obzira gde si na tabeli, imaš obavezu kad si u Partizanu. Sve to znaš kad odlučiš da dodješ u Partizan", rekao je Džikić.

Džikić je od 1999. do 2005. bio pomoćni trener DuškuVujoševiću na klupi Partizana, dve godine proveo je u Minesoti, a potom je radio samostalno u Olimpiji, Krki, Lijetuvos Ritasu. Poslednji posao imao je kao selektor Makedonije. On je kao samostalni trener osvojio Evročelendž kup, četiri titule šampiona Slovenije i dva kupa te zemlje. Kao Vujoševićev pomoćnik, sa Partizanom je četiri puta bio prvak Srbije, a osvojio je i dva Kupa.

Džikić će na klupi Partizana debitovati u nedelju u 19.00 protiv Cibone u hali Pionir, u 19. kolu Jadranske lige.

"To je prva od osam utakmica. Želimo da prekinemo niz nepovoljnih rezultata, pritisak postoji. Cibona je iskusan tim koji zna da igra, u dobrom su ritmu i sigurno da nas ne očekuje lagan zadatak. Ali, šta može da bude lagano kad si u ovakvoj situaciji? Očekujem da (igrači) pokažu reakciju i da svojom energijom, odlučnošću i hrabrošću zadovolje navijače", kazao je Džikić.

"Ako rezultat u nedelju bude povoljan već će se lakše disati. Svake nedelje ćemo kupovati još jednu nedelju", dodao je on.

Partizan bi uskoro trebalo da dobije pojačanje, a reč je Amerikancu Darelu Vilijamsu. Džikić je naveo da Partizan "još nema papire u ruci" kada je reč o Vilijamsu.

"Primarna stvar u dovodjenju Vilijamsa je cajtnot u kome smo, poslednji dan za registraciju igrača u ABA ligi je 10. januar. Radilo se o odluci od 24 sata. Vilijams će doneti nekoliko centimetara i mišića u reketu. Prvi je skakač belgijske lige, četvrti strelac, pomoći će nam u ovih osam kola", rekao je Džikić.

"Nije igrač od koga očekujem čuda, ali morali smo da pojačamo tim i to smo uradili", dodao je trener Partizana.

'