AKTUELNO

Košarkaši Filadelfije pobedili su noćas Atlantu sa 129:112, predvodjeni Džoelom Embidom koji je postigao 49 poena, što je njegov rekord karijere u NBA ligi.Embid je za skoro 36 i po minuta postigao 49 poena, imao je 14 skokova, uz tri asistencije, tri ukradene lopte i jednu blokadu.

"Pre ol star pauze rekao sam da ću drugačije razmišljati, da ću biti agresivan. Rekao sam da ću se vratiti kako bih se zabavljao. Zabava dolazi u različitim formama. Ne moram uvek da se smejem, mogu da se zabavljam i kada dominiram utakmicom", rekao je Embid.

On je šutirao iz igre 17/24, sa linije za slobodna bacanja 14/15, a u poslednjem minutu utakmice pogodio je "trojku" i postavio lični rekord od 49 poena. Njegov prethodni rekord iznosio je 46 poena, koliko je postigao 15. novembra 2017. godine protiv Los Andjeles Lejkersa.

Dobru partiju prokazao je i Tobajas Heris sa 25 poena i šest skokova, Furkan Korkmaz dodao je 15 poena i šest skokova, a Džoš Ričardson 13 poena i šest skokova. U ekipi nije bilo Bena Simonsa zbog povrede ledja.

U ekipi Atlante najefikasniji je bio Tre Jang sa 28 poena, 10 asistencija i sedam skokova. Deandre Hanter postigao je 22 poena uz sedam skokova, a Džon Kolins 21 poen uz devet skokova.

Los Andjeles Klipersi pobedili su Memfis sa 124:97 i prekinuli niz od tri poraza. Kavaj Lenard predvodio je Kliperse sa 25 poena, osam skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte, za tri četvrtine koliko je igrao. Montrez Herel postigao je 22 poena.

U tim su se posle povreda vratili Patrik Beverli i Pol Džordž i postigli po šest, odnosno sedam poena.

U poraženom timu Dža Morant bio je najefikasniji sa 16 poena, Gorgi Dženg postigao je 14 poena uz 10 skokova, a 14 poena ubacio je i Džoš Džekson. Srpski košarkaš Marko Gudurić je za sedam minuta postigao osam poena i imao po skok i asistenciju.

Košarkaši Dalasa pobedili su Minesotu sa 139:123. Dalas su predvodili Tim Hardavej sa 23 poena i četiri skoka i Luka Dončić sa 20 poena, devet skokova i sedam asistencija. Dobru partiju prikazali su i Set Kari sa 19 poena i Kristaps Porzingis sa 15 poena i devet skokova. Srpski centar Boban Marjanović je za skoro četiri i po minuta ubacio šest poena i imao je jedan skok.

U ekipi Minesote najefikasniji su bili Dandjelo Rasel sa 29 poena i Malik Bizli sa 21 poenom.

Košarkaši Hjustona pobedili su Njujork sa 123:112 i ostvarili četvrtu uzastopnu pobedu. Džejms Harden postigao je 37 poena, uz devet asistencija i šest skokova za pobednički tim, Ben Meklemor 17 poena, Erik Gordon 16, a Ostin Rivers 14.

Harden, Rasel Vestbruk i Pi Džej Taker stigli su na utakmicu 70 minuta pre početka, pošto su u Los Andjelesu, u domu Lejkersa Stejpls Centru, prisustvovali komemoraciji Kobiju Brajantu i njegovoj ćerki Djijani, koji su sa još sedmoro putnika krajem januara poginuli u padu helikoptera.

"Odao sam poštu. Želeo sam da izrazim saučešće porodici. Ovo su teški trenuci za njih, za ceo svet i morao sam da budem tamo i odam počast", rekao je Harden posle utakmice.

U poraženom timu Ar Džej Baret bio je najefikasniji sa 21 poenom, Džulijus Rendl postigao je 17, a Denis Smit 15.

U ostalim utakmicama Klivlend je posle produžetka pobedio Majami sa 125:119, dok je Milvoki, takodje posle produžetka pobedio Vašington sa 137:134. Orlando je pobedio Bruklin sa 115:113, a Finiks Jutu sa 131:111.

#Filadelfija

#NBA

'