AKTUELNO

Branilac trofeja u Kupu Radivoja Koraća košarkaši Partizana plasirali su se večeras u finale tog takmičenja, pošto su u Nišu pobedili FMP sa 85:77 (24:22, 16:23, 23:12, 22:20).

Partizan su predvodili Rašon Tomas sa 13 poena, šest skokova i tri asistencije, Kori Volden sa 11 poena, pet asistencija i tri skoka i Ognjen Jaramaz sa 11 poena i šest skokova.

Dobru partiju prikazali su i Rade Zagorac sa 10 poena, šest skokova i četiri asistencije, Stefan Bričević sa 10 poena i četiri skoka, Markus Pejdž sa 10 poena i Vil Mozli sa osam poena.

U ekipi iz Železnika najefikasniji su bili Ognjen Kuzmić sa 13 poena i šest skokova i Filip Čović sa 12 poena i osam asistencija. Duop Rit dodao je 10 poena, a Stefan Pot devet poena i šest asistencija.

Ekipe su na početku utakmice bile izjednačene sve do polovine prve deonice kada je Partizan posle "trojke" Bričevića poveo sa 18:10. Crno-beli nisu uspeli da održe tu razliku pa su sa dva poena prednosti završili četvrtinu.

U drugoj četvrtini ekipe su bile izjednačene i smenjivale su se u vođstvu, a FMP je ipak na poluvreme otišao sa pet razlike, 45:40 predvođen Čovićem i Kuzmićem, dok je crno-bele u igri držao Tomas.

Partizan je u trećoj četvrtini napravio seriju 11:0, za vođstvo 51:45. Seriju je "trojkom" prekinuo Jeremić u 26. minutu, a istom merom sa druge strane uzvratio je Jaramaz. Crno-beli su održavali razliku i u poslednju deonicu ušli su uz prednost od 63:57.

Tokom treće četvrtine isključen je pomoćni trener FMP-a, a kluba tog kluba je tokom deonice dobila treću tehničku grešku zbog čega je trener Jovanović morao da napusti klupu.

U četvrtoj četvrtini Mozli je "zakucao" za dvocifrenu prednost Partizana (67:57), koji je stalno bio u vođstvu. Čović je "trojkom" približio FMP na šest razlike, ali su Rašon Tomas sa dva poena i Zagorac "trojkom" vratili dvocifrenu prednost. Partizan je zadržao prednost i plasirao se u finale.

Partizan će u nedelju od 21 sat u finalu igrati protiv Crvene zvezde, koja je ranije danas pobedila Mega Bemaks.

#KK FMP

#KK Partizan

#KUP RADIVOJA KORAĆA

'