AKTUELNO

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota, pred završnicu Kupa Radivoja Koraća, rekao je da njegov tim razmišlja samo o prvoj utakmici sutra protiv Radničkog sa Crvenog krsta.

Prvi rival crveno-belih je beogradski Radnički sa Crvenog Krsta, slavni klub koji se trenutno takmiči u drugoj ligi Srbije i koji predvodi nekoliko vrlo iskusnih igrača.

"Specifično takmičenje prema kome moramo da pokažemo respekt. U nacionalnom Kupu svim imaju pravo da razmišljaju o trofeju i to sam lično doživeo još 1987. godine kada sam vodeći ekipu iz Prve B lige stigao do trofeja u konkurenciji klubova koji su na papiru bili mnogo jači. Od tada sam naučio da svakom protivniku treba ukazati puno poštovanje. Takmičenje jeste takvo da će se igrati uzastopne utakmice ali za nas je to ove sezone već ustaljena praksa da igramo u tom ritmu. Razmišljamo samo o Radničkom i prvoj utakmici na turniru", rekao je Šakota za klupski sajt.

Trener crveno-belih na završnici kupa neće moći da računa na Grka Stratosa Perperoglua zbog kvote od četiri stanca, a u svom sastavu imaće i Čarlsa Dženkinsa koji već godinama poseduje srpski pasoš, dok je srpski državljanin postao i bek Kevin Panter koji uz američko državljanstvo sada poseduje i srpsko.

Prvotimac Vladimir Štimac ističe da je ekipa izašla iz teškog ciklusa u kome su odigrali čak pet utakmica.

"Prvi meč je protiv beogradskog Radničkog, na papiru smo favoriti, ali imaju nekoliko vrlo iskusnih igrača i treba maksimalno oprezno pristupiti toj utakmici. Da se ne ponavljamo svake godine, zna se u kom formatu se igra Kup, tri utakmice u 3-4 dana, ali i mogućnost da se osvoji trofej. Idemo utakmicu po utakmicu, naš cilj se zna, ali nismo jedini koji žele trofej i to u nepredvidivom takmičenju kakav je Kup Radivoja Koraća", rekao je Štimac.

Njegov saigrač Ognjen Dobrić kaže da je Kup Radivoja Koraća je uvek važan, ali i da ne treba zaboraviti da se igraju tri utakmice u kratkom vremenskom razmaku, i kao takav je uvek specifičan i donosi iznenađenja.

"Imali smo vrlo naporan period iza nas, sada treba da se pripremimo u hodu za nove izazove koji nas očekuju u narednih nekoliko dana. Ne treba gledati mnogo unapred, moramo jednostavno da idemo utakmicu po utakmicu. Borićemo se, imamo naše ciljeve, ali imaju ih i drugi na ovom turniru", rekao je Dobrić.

Četvrtfinalni meč Kupa između košarkaša Crvene zvezde i Radničkog igra se sutra od 17 sati u niškom "Čairu".

#Dragan Šakota

#KK Crvena zvezda

#KK Radnički

'