AKTUELNO

Kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković rekao je, nakon pobede protiv Budućnosti, da je teška nedalja iza crno-belih i da je najvažnije da su je završili na najbolji mogući način.

"Jedna jako teška nedelja je iza nas. Možda se i videlo na terenu da smo malo bili istrošeni što se tiče nekih rešenja, ideja, energije u pojedinim momentima, ali stvarno velika pobeda. Igrali smo derbi u ponedeljak, išli za Bolonju, ostvarili veliki rezultat, možda se i emotivno previše ispraznili. Najbitnije da smo ovu utakmicu dobili i nedelju priveli kraju na najbolji način", rekao je Veličković novinarima u Beogradu.

Košarkaši Partizana pobedili su sinoć Budućnost sa 87:82 u derbi meču 19. kola ABA lige. Crno-beli sada imaju 15 pobeda, a podgorički tim trijumf manje. Na toj utakmici oboren je rekord po broju gledalaca u ABA ligi, pošto meč u „Štark areni”pratio 16.531 gledalac.

"Zahvalio bih svima koji su došli i prepoznali momenat. Mi u naše navijače ne sumnjamo nikada. Bio nam je bitan svaki pojedinac koji se našao u hali i hvala im na tome", rekao je Veličković.

Veličković je sredinom januara postao igrač sa najviše nastupa u crno-belom dresu, a uoči utakmice protiv Budućnosti predsednik kluba Ostoja Mijailović mu je uručio prigodan poklon.

"Za mene je ovo, ljudi, najveća čast koju sam mogao da zamislim. Prestigao sam svog kapitena, ovoliki broj utakmica za mene je nešto stvarno posebno. Kada se pojavila ta priča o broju utakmica, sigurno mi je u glavi bilo - daj da budem prvi. Uvek mi je glava bila za Partizan. Hvala klubu na lepom gestu", rekao je Veličković.

Tri utakmice velikog intenziteta su crno-belih, pa je novinare zanimalo kako se oseća.

"Fizičko stanje mi je takvo da stručni štab gleda kad god može da me odmori. Ima perioda kad se osećam dobro, ima perioda kad stvarno ne mogu ni da treniram. Trudim se, ali stvarno mi je ponekad teško...", rekao je Veličković i detaljno opisao svoja stanja. "Derbi, pa sutradan ujutru ideš na avion... Meni je aerodrom najveći problem. Autobus, avion i aerodrom su mi najveći neprijatelji. Svaki put kad zamislim neki veliki aerodrom i koliko imam da prošetam do nekog gejta razmišljam gde mogu da stanem, da sednem. Prva stvar koju radim je da hladim kolena gde stignem".

Međutim, kako je istakao, "emocija ga i dalje drži".

"Ovaj sport mi je dao mnogo stvari, ovaj klub mi je dao mnogo i stalno me na terenu me vuče nešto. Igraću dok budem mogao. Sportisti mi kažu igraj dok možeš, drugi mi kažu treba da se igraš sa decom nakon karijere. Treba biti realan, videti koliko sam napravio sebi problem sa kolenima, a jesam, ali košarka mi je dala dosta", zaključio je kapiten Partizana.

#KK Partizan

#Novica Veličković

'