AKTUELNO

Reprezentacija drugi put uzastopno na Olimpijskim igrama.

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković izjavila je večeras da je drugi uzastopni plasman na Olimpijske igre veliki uspeh za jednu malu državu kao što je Srbija. Srbija je u poslednjem kolu kvalifikacionog turnira u Beogradu savladala Mozambik sa 76:48 i obezbedila mesto na OI u Tokiju.

 - Pre svega, čestitke Mozambiku, borili su se kao što smo očekivali, a ovaj turnir je bio veoma dobar za žensku košarku. Ne mogu da kažem da je meč bio dobar za gledanje, ali sam sigurna da su ljudi koji bar malo poznaju košarku očekivali ovako nešto. Imali smo tešku utakmicu sinoć protiv Nigerije i ovo nije bilo lako za igračice, posebno sa sistemom sa ovako malo treninga. Jedina stvar o kojoj treba da razmišljamo su naše druge Olimpijske igre, što je veliki uspeh za ovako malu državu poput Srbije - rekla je Maljkovićeva.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

Kapiten Srbije Jelena Bruks istakla je da je neverovatan osećaj posle plasmana na Olimpijske igre.

 - Neverovatan je osećaj to što nastavljamo da pišemo istoriju naše države i što smo bile u mogućnosti da to uradimo pred našim navijačima i porodicama. Bio je ovo težak turnir, znale smo šta možemo da očekujemo od svih utakmica. Teško je imati jedan trening i biti spreman za ovakav turnir. Drago mi je što smo uspele da pobedimo dve veoma važne utakmice - izjavila je Bruks.

#Košarka

#Marina Maljković

#Olimpijske igre

'