AKTUELNO

Legendarni košarkaš Milan Gurović, koji je osuđen na deset meseci kućnog zatvora jer je pretukao suprugu Tanju i maloletnu ćerku, ima posebne zahteve za izdržavanje kazne.

Gurović je podneo molbu za odlaganje odsluženja kazne, kao i da je služi u Beogradu, a ne u Novom Sadu u stanu svoje majke, kako je prvobitno dogovoreno.

Treći osnovni sud u Beogradu je potvrdio da je Gurović podneo zahtev za promenu mesta izdržavanja kazne.

- Postupajući sudija Trećeg osnovnog suda je donela odluku kojom se menja mesto izdržavanja kazne zatvora - navedeno je iz suda.

Gurović je, upravo zbog promene mesta izdržavanja kazne, podneo i zahtev za njegovo odlaganje.

- Navedenom organu će biti dostavljena i odluka postupajućeg sudije kojom se menja mesto izdržavanja kazne zatvora - saopšteno je iz suda.

Foto: Printscreen YouTube/Srbija Danas

Gurovićevi advokat Zvonkom Radovanovićem je nedavno izjavio:

"Gurović je poslodavac, ima svoj klub u Beogradu i završava halu. U toj hali trebalo bi da ima i stan i moguće je da će tražiti da kaznu izdržava u Beogradu, da ne bi svakog dana putovao iz Novog Sada. On ima pravo da radi, da odlazi na posao i to bi mu bilo lakše iz Beograda nego iz Novog Sada".

Nekada slavni košarkaš je osuđen zbog nasilja u porodici pre dva meseca. Njega je supruga Tanja prijavila da je pretukao nju i njihovu ćerku. Priveden je po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva.

Tanja je na saslušanju rekla da ju je Milan šamarao, udarao pesnicama po glavi i telu, a nakon što je pala na zemlju, nastavio je da je bije i rukama i nogama. Ona je ispričala da je u pomoć pozvala ćerku, koja je brzo došla i pokušala da je odbrani od oca, međutim, on je tada nasrnuo i na nju i udarao njenom glavom o stepenik.

Gurović je na saslušanju priznao krivicu i sklopio sporazum sa Tužilaštvom, pa je osuđen na deset meseci kućnog zatvora, kaznu koju će izdržavati bez elektronskog nadzora.

#Milan Gurović

'