AKTUELNO

Nekoliko sati posle stravične tragedije u kojoj je život izgubio Kobi Brajant i još 8 osoba među kojima i njegova naslednica Đijana, isplivao je u javnost audio snimak razgovora sa pilotom.

Kako navode američki mediji, pilot koji je upravljao helikopterom, zbog guste magle tražio je pomoć kontrolnog tornja.

Gusta magla koja se nadvila nad Los Anđelesom stopirala je avio saobraćaj, ali ne i helikopter u kojem je bio Kobi Brajant sa još 8 osoba, i koji je uprkos svim upozorenjima ipak poleteo. 

Međutim, američki mediji prenose da je pilot napravio veliku grešku nekoliko trenutaka pred nesreću.

Foto: Instagram.com/kobebryant, Tanjug/Mark J. Terrill

On je išao prenisko, iako su ga upozoravali iz kontrolnog tornja, te je krenuo prema planinskom delu i ubrzo nakon toga udario u planinu pri brzini od 300 kilometara na sat.

Pilot je probleme sa maglom prijavio dok su leteli iznad zoološkog vrta LA, te su kružili najmanje šest puta i leteli veoma nisko na visini od oko 500 metara.

Foto: Tanjug AP/Michael Owen Baker

- Morate da povećate brzinu, letite prenisko - upozoravali su iz kontrolnog tornja, ali pilot nije dobro čuo dispečera, ili se izgubio signal.

Bilo kako bilo, Kontrola leta izgubila je signal sa helikopterom u kojem se nalazio KobI sa još osam ljudi, a to se dogodilo upravo u trenutku nesreće.

#Kobi Brajant

#audio snimak

'