AKTUELNO

Svetski mediji javljaju da su identifikovane sve žrtve helikopterske nesreće u kojoj je poginuo Kobi Brajant, legendarni NBA košarkaš.

Košarkaška legenda je tragično izgubila život u Los Anđelesu zbog putovanja po maglovitom vremenu, nastradala je i njegova 13-godišnja ćerka Đijana, a nesreća je odnela još sedam života.

Foto: Tanjug AP/Jessica Hill

U pitanju su Kobijevi prijatelji i saradnici, sa kojima je Brajant putovao na svoju Mamba Akademiju na trening.

Helikopter je udario u brdo u Kalabasasu jer je leteo prenisko, a pilot nije mogao dobro da iskoordiniše let i napravi konekciju sa centralom kako bi se nesreća izbegla.

Među nastradalima su bejzbol trener Džon Altobeli, njegova supruga Keri i ćerka Alisa, zatim Kristina Mozer, koja je bila trener u akademiji. Pored njih, porodičnu nesreću doživele su Sara Čester i ćerka Pejton, kao i pilot Ara Zobajan.

Prijatelji porodice Altobeli otkrili su da je Džon redovno leteo sa Kobijem i njegovom porodicom, kako bi pratio mečeve svoje ćerke.

Helikopter je imao dugu rutu, prolazio je i blizu vile Kortni Kardašijan, a prijatelj pilota Džared Johim je napisao oproštajno pismo.

- On nije bio tipični egoistični helikopterski pilot kao većina nas. On je uvek bio opušten, smiren, znali su svi da od njega mogu čuti samo profesionalne, promišljene i reči pune ljubavi. Uvek je bilo smeha sa njim, sa mnogo ljudi je bio u dobrom odnosu. Žao mi je što mnogi nisu imali priliku da ga upoznaju, zavoleli bi ga, to garantujem - napisao je Johim.

Prijatelji porodice Altobeli otkrili su da je Džon redovno leteo sa Kobijem i njegovom porodicom, kako bi pratio mečeve svoje ćerke.

Suprug Kristine Mozer, Met, osnivač je benda Tihuana Dogs, jednog od najpopularnijih u Orandž Kauntiju.

- Moja deca i ja smo emotivno potpuno rastrojeni, izgubili smo našu predivnu mamu i suprugu u helikopterskoj nesreći.

Od Sare i Pejton Čester oprostio se Tod Šmit, direktor Osnovne škole u koju je devojčica išla.

- Kao što se narod oprašta od Kobija, ja moram da iskoristim priliku da podsetim na dva divna bića koja su bila sa njim, Saru i Pejtona Čestera. Kao direktor, radio sam sa mnogo neverovatnih porodica, ali je ova jedna od najboljih. Puni podrške, ohrabrujući, uvek spremni za smeh...

Evo ko su nastradali:

Kobi Brajant (42) - legendarni košarkaš, jedan od najboljih svih vremena. Sa suprugom Vanesom je imao ćetiri ćerke Nataliju (17), Đijanu (13), Bjanku (3) i sedmomesečnu Kapri. Blistavu karijeru dugu dve decenije završio je 2016. godine.

Đijana Brajant (13) - nasledila je oca kada je u pitanju strast ka košarci. San joj je bio da završi Konektiket univrzitet i zatim se oproba u ženskoj NBA ligi. Helikopter je leteo ka Mama akademiji, gde je nesrećna devojčica imala utakmicu.

Foto: Instagram.com/kobebryant

Džon Altobeli (56) - Nekadašnji bejzbol igrač. Često je putovao sa Brajantom kako bi prisustvovao utakmicama njihovih ćerki.

Keri Altobeli (?) - Supruga Džona Altobelija i majka Alise Altobeli.

Alisa Altobeli (13) - Ćerka Keri i Džona, bila je Đijanina saigračica. Zajedno su išle na utakmicu kada se helikopter srušio.

Kristina Mauser - Košarkaški trener. Sa Brajantom je držala košarkašku kliniku igračicama u WNBA. Iza sebe je ostavila supruga Meta i dvoje dece.

Pejton Čester (13) - devojčica koja je igrala u istom tima sa Đijanom i Alisom.

Sara Čester - majka Pejton Čester, sa njom je putovala na utakmicu.

Ara Zobajan - pilot helikoptera na kobnom letu.

#Košarka

#Smrt

#identitet

'