AKTUELNO

Najbolji naš teniser Novak Đoković kao veliki šampion i jedan od najuspešnijih sportista sveta ima mnogo prijatelja među vrhunskim sportistima, a poznato je njegovo poznanstvo sa velikanim poput Kristijana Ronalda i Kobija Brajanta.

Srpski teniser se nalazi u Melburnu na Australijan openu, a novinarima je otkrio nešto što do sada nije bilo poznato javnosti, a to je da mu je Brajant pomogao u trenucima kada se borio sa povredom lakta koja ga je sputala da osvoji još neku Gren slem titulu.

- Kobi je jedan od mojih mentora, kada sam prolazio mučan period zbog povrede lakta one je bio jedan od onih koji su bili uz mene i davao mi savete - ispričao je Đoković.

Potom je dodao da se oseća privilegovano što poznaje dvojicu velikana.

- Biti okružen ljudima kao što su Kobe ili Kristijano Ronaldo je neverovatno, među njima dvojicom se osećam kao đak! - zaključio je Novak.

Voleo je Đokovića, psovao na srpskom...

Brajant je posebno voleo i cenio Novaka, za kojeg je isticao da je jedinstven i da je u razgovorima sa njim puno naučio o sportu, načinu zdravog života i fizičkoj pripremi, po kojoj je Đoković jedinstven. Kobi Brajant je oduševio srpske navijače i ljubitelje Novaka Đokovića i na poslednjem US Openu, gde je bio specijalni gost u studiju, a na pitanje voditeljke koje je glasilo "Rafa, Rodžer ili Novak", Kobi je odgovorio: - Oni su sveto trojstvo tenisa, ali Novak je moj čovek - bez razmišljanja je rekao petostruki NBA šampion. Pojasnio je tada i zašto Nole, a ne Rafa i Federer. - Imamo dobar odnos već dugo vreme. Moj bivši saigrač je Gasol, on je dobar sa Rafom, pa se znamo i to je bilo ok, Federer mi je poslao reket kad je čuo da igram tenis. Ali, Novak je moj čovek. Kobi je otkrio da sa Đokovićem često priča o načinu na koji igrači u godinama moraju da misle o svojoj igri i održavanju tela u top formi. Zanimljivo, Kobi je često na utakmicama umeo da opsuje na srpskom. Uz to, bio je prvi koji je pred nedavno završeno svetsko prvenstvo prognozirao da Srbija može da pobedi Sjedinjene Američke Države, što se i desilo, doduše ne u borbi za medalje.

Foto: Tanjug AP/Mark J. Terrill

Kobi Brajant je poginuo danas u helikopterskoj nereći sa još četiri osobe, na žalost, među poginulima je njegova ćerka 13-godišnja Đijana.

#Kobi Brajant

#Košarka

#Novak Đoković

'