AKTUELNO

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Istanbulu meč sa Darušafakom 65:63 (12:15, 20:15, 11:18, 20:17), u trećem kolu grupe E Top 16 faze Evrokupa.

Partizan je u neizvesnoj završnici protiv turskog tima imao šut za pobedu, koji na pet sekundi do kraja meča nije iskoristio Rade Zagorac.

Izabranici Andree Trinkijerija zabeležili su prvi poraz u ovoj fazi takmičenja i imaju skor 2-1, a isti učinak posle tri kola ima i Darušafaka.

Foto: Beta/Eser Erenler

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Berk Demir sa 13 poena, jedan manje je ubacio Džerod Džons, dok je na 11 koševa stao Geri Braun. U ekipi Partizana Rade Zagorac, Džejms Mekadu i Markus Pejdž ubacili su po 13 poena.

Foto: Beta/Eser Erenler

Crno-beli lošiji start meča popravili su u drugoj četvrtini, kada su zaigrali čvršće u odbrani i sigurnije u napadu.

Bolji pristup igri donelo im je vođstvo od dva poena pred početak drugog poluvremena, koje su otvorili na pravi način.

Usledila je egal igra i velika borba u trećoj deonici, u kojoj se na kraju bolje snašla Darušafaka, koja je pred odlučujućih 10 minuta imala prednost od plus pet.

Tu prednost održavala je tokom četvrte četvrtine, a jednom momentu imali su domaćomi i makisimalnih devet poena viška.

Crno-beli su dva i po minuta pre kraja deonice trojkama Pejdža i Zagorca prišli na minus dva poena, ali je Ozmizrak uzvratio istom merom.

Foto: Beta/Eser Erenler

Završnica je donela igru koš za koš, a 59 sekundi pre kraja Partizan je preko Mekadua smanjio na jedan poen.

Braun je na drugoj strani ubacio za dva, Zagorac je bio polovičan sa linije penala, a na pet sekundi do kraja imao je šut za pobedu koji je promašio. Dva tima ponovo će se sresti 29. januara, kada Darušafaka dolazi u Beograd.

#Istanbul

#KK Partizan

'