AKTUELNO

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su sinoć od Albe sa 94:85 (22:23, 21:18, 23:19, 17:17, 4:15), u Štark areni u 20. kolu Evrolige.

Crveno-beli sada imaju skor od devet pobeda i 11 poraza, dok berlinska Alba ima učinak od 7-13.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Luk Sikma i Pejton Silva sa po 15 poena, a Sikma je imao i 10 skokova.

U timu Zvezde najbolju rolu pružio je Kevin Panter sa 24 poena.

Posle izjednačene prve četvrtine, Zvezda je u drugoj zaigrala sigurnije što je donelo osetniju prednost.

Alba se nije predavala, pa je na dva minuta pre kraja poluvremena povela sa 35:33, ali je tada na scenu stupio Kevin Panter.

Sa dve trojke i jednom dugom dvojkom vratio je prednost na stranu crveno-belih, pa su izabranici Dragana Šakote na odmor otišli sa plus četiri.

Drugo poluvreme počelo je Zvezdinom serijom od 5:0, ali je tim iz Berlina držao priključak poenima Sikme i Eriksona.

Gostujući tim je sa dva vezana šuta sa linije 6.75 u finišu treće četvrtine došao do prednosti, kada su pogađali Sikma i Silva.

Da gosti u poslednji period je ne uđu s viškom, pobrinuli su se Lorenco Braun i Kevin Panter, uzvrativši sa dve trojke, čime je rezultat bio poravnan na 62:62.

Šuterski obračun dve ekipe nastavljen je i u poslednjih 10 minuta, a finiš je obeležila izjednačena borba.

Zvezda nije iskoristla nekoliko napada u poslednja dva minuta meča, što je Alba kaznila i 50 sekundi pre kraja zakucavanjem Landrija Nokoa došla na korak od pobede.

Panter je sa slobodnih bacanja doneo izjednačenje, Lazić je imao šut za trijumf, koji je promašio, nakon čega je lopta došla do Štimca koji je takođe nije bio precizan, pa je meč otišao u produžetak.

U dodatnom periodu obe ekipe su počelo stegnuto, a bolje su se snašli košarkaši Albe koji su napravili seriju od 5:0, a do kraja dodatnih pet minuta bili su mirniju i preciznijih ruku što im je donelo pobedu.

#KK Crvena zvezda

'