AKTUELNO

Nebojša Čović, predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda, povodom saopštenja iz ABA lige i kazne za crveno-bele, kaže da je ta odluka „silovanje lige“.

Čović ističe da se Zvezda nije pojavila na utakmici protiv Budućnosti iz opravdanih razloga, kao i da je na vreme poslala dopis ABA ligi.

- Zvezda je trebala da igra utakmicu 30. decembra, to je bio ponedeljak, a mi smo 27. poslali dopis i rekli predsedništvu ABA lige da imamo najave da situacija nije baš bezbedna i tražili smo od njih mišljenje na tu temu. Nisu nam odgovorili – rekao je Čović za Novo jutro TV Pink.

Kako kaže, ABA liga nema ni direktora ni sportskog direktora, a u predsedništvu ima tri osobe.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mi smo njima pisali jer nemaju direktora, a predsedništvo do izbora direktora obavlja funkciju. Nije nam ništa odgovoreno na taj dopis. Nakon toga smo pravili novi dopis, tražili smo od naših bezbednosnih struktura bezbednosnu procenu. Dobili smo bezbednosnu procenu koja je pod klauzulom tajnosti, a koja je govorila o određenim problemima i rizicima – naveo je Čović.

Prema njegovim rečima Zvezda je trebalo da putuje  29. decembra, kada su bili protesti oko aerodroma u Podgorici.

- Odložili smo put i pomerili ga za ponedeljak. Tada smo dobili novu procenu naših organa koja je rekla da se radi o veoma visokom riziku i opasnostima od sukoba kada Crvena zvezda bude došla dole. Tu procenu smo poslali predsedništvu ABA lige, a onda je usledila procena crnogorske policije - kazao je Čović.

Čović smatra da je odluka o kažnjavanju Zvezde doneta pod prisilom.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ne možete da napišete da Zvezda nije opravdano došla na utakmicu. Možete da kažete kad neko dođe neopravdano kada se nije javio. Zvezda se javila i rekla o čemu se radi, ko bi trebalo da preuzme rizik, a znamo šta je bilo u aprilu prošle godine – rekao je Čović.

Kako dodaje, Zvezda će pisati žalbu ako se bude znalo kome ona treba da se uputi.

 - Mi smo imali procenu, znamo šta se spremalo, spremao se linč, a za to bi bila optužena Zvezda i Beograd. Nama je savest potpuno mirna – kazao je Čović.

Više o pomenutim temama saznajte u videu koji sledi:

#KK Crvena zvezda

#Nebojša Čović

'