AKTUELNO

Razlog je u proceni da je u Crnoj Gori atmosfera takva da niko nije u stanju da obezbedi bezdbednost igračima Crvene zvezde koji dolaze iz Srbije, rekao je Čović za TV Pink.

Konačna odluka KK Crvena zvezda je da ne putuje u Podgoricu, na meč 13. kola ABA lige koja je trebalo da se odigra juče u 18 časova u dvorani "Morača" protiv Budućnosti. Ovaj potez beogradskog kluba nije naišao na odobrenje bilo koga u Ligi pa će crveno-beli izgubiti utakmicu zvaničim rezultatom 20:0, a o dodatnim sankcijama će se naknadno odlučivati.

Gostujući u Novom jutru TV Pink predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da crveno-beli nemaju nameru da politizuju situaciji u Crnoj Gori, ali da nisu postojali uslovi da se odigra utakmica protiv Budućnosti u Podgorici.

- Meni je jedna glava vrednija od Evro i ABA lige. Zvezda ima veliki broj navijača u Crnoj Gori, a možemo da pretpostavimo kakvo je njegovo raspoloženje. Mi smo faktički pomerali avione, ali ja ne mogu da preuzmem rizik ako svi beže od njega 

Čović kaže da niko iz kluba nije imao lošu nameru, i da u čak odlagali let za Podgoricu.

- Nismo imali lošu nameru, već je naša procena bila da je veliki rizik da sada ekipa Crvene Zvezde ode na utakmicu u Podgoricu, naročito zbog trenutnog ambijenta. Let smo bili odložili za 30. ujutru, ali situacija sa terena je bila da je i taj 30. bio rizičan da idemo tamo – kazao je Čović.

#Nebojša Čović

'