AKTUELNO

Novi selektor košarkaške selekcije Srbije Igor Kokoškov, odmah po imenovanu na funkciju, istakao je da mu je čast što je dobio poverenje i da je svestan najvećih očekivanja.

- Ovim imenovanjem mojoj porodici i meni lično je ukazana velika čast. Srećan sam da ću biti u mogućnosti da kao selektor vodim košarkaški tim Srbije. Dobro mi je poznato koliko ljudi u Srbiji vole i podržavaju košarkašku reprezentaciju. Takođe, dobro mi je poznato kakvi su naši rezultatski standardi koje su svojim uspesima decenijama gradile prethodne generacije igrača i trenera - rekao je Kokoškov, a prenosi sajt KSS.

Kako je naglasio, očekivanja navijača su uvek bila velike, a ambicije igrača i trenera uvek najveće.

- Toga sam vrlo svestan. Svaki košarkaški trener sa ovih prostora sanja da postane selektor nacionalog tima - naveo je Kokoškov, ujedno i pomoćni trener u NBA ligašu Sakramentu.

Kako glavni motiv da prihvati ponudu označio je emociju i želju da se posle dve decenije rada u NBA, pored rada u drugim reprezentacijama, vrati u Srbiju.

- U tom smislu, za mene je izbor za selektora našeg nacionalnog tima profesionalni zadatak koji ne može da se uporedi ni sa jednim drugim sportskim izazovom do sada - kaže on, uz napomenu da detalji ugovora nisu tajna, ali da ne bi trebalo da budu prioritet u ovom trenutku.

Srbija nikada nije oskudevala sa talentima i moj posao biće da igrače pripremim i pomognem im oko odluka u interesu tima, dodaje Kokoškov.

- Igrači sa kojima sam do sada radio znaju da je moj stav da "uspeh tima uvek pripada igračima, a da treneri preuzimaju odgovornost". Nacionalni tim Srbije baziraće se, pre svega, na našim najboljim igračima koji su u mogućnosti da se odazovu pozivu i koji žele da nose dres. Moj prvi zadatak će biti da napravim inicijalni kontakt sa svim potencijalnim reprezentativcima - rekao je Kokoškov i najavio da će u februaru u "prozoru" kvalifikacija da stavi akcenat na igrače koji su slobodni u tom periodu, odnosno bez onih iz NBA i Evrolige.

Kokoškov se zahvalio Košarkaškom savezu Srbije na ukazanom poverenju, ali i organizaciji Sakramento Kingsa na dozvoli da vodi reprezentaciju.

- Ono što mogu sigurno da obećam je da ću svo svoje iskustvo, znanje i energiju, staviti u službu nacionalnog tima sa željom da se ostvare ciljevi koji su pred nama - zaključio je Kokoškov, 2017. prvak Evrope sa selekcijom Slovenije i jedini trener tima iz NBA lige koji nije sa američkog kontinenta.

#Igor Kokoškov

#Košarkaški savez Srbije

'