AKTUELNO

Trener košarkaša Crvene zvezde Andrija Gavrilović rekao je dan posle derbija da je cilj u Berlinu pobeda nad Albom, bez obzira na umor i veliki broj utakmica u kratkom periodu.

"Naša je obaveza, bez obzira na već dve utakmice igrane u petak i nedelju, da u svaki meč ulazimo sa željom i namerom da ga dobijemo, tako je i pred utakmicu Berlinu. Znamo kako igra Alba, i u dobrom rasoloženju čekaju ovaj meč jer su pobedili Panatianikos u Atini. Ipak, naš cilj se zna", rekao je Gavrilović za sajt kluba.

Zvezda će sutra od 20 časova gostovati Albi u Berlinu u devetom kolu Evrolige, samo dva dana nakon poraza od Partizana u ABA ligi.

"Ponovo smo u situaciji da imamo jako malo vremena, uz to dodatno i putovanje u Nemačku, kako bismo spremni dočekali utakmicu sa ekipom Albe. Očekuje nas još jedna teška utakmica za čiju pripremu nemamo previše vremena. Iza nas su dva meča u kojima smo bili u igri svih 40 minuta i imali šansu da ih dobijemo, ali i velika potrošnja nakon produžetka sa Asvelom i derbija koji sam po sebi nosi dodatni utrošak energije", kazao je Gavrilović.

Košarkaš crveno-belih Ognjen Dobrić rekao je da će utakmica protiv Albe biti izuzetno težak ispit.

"Moramo da igramo čvrsto u odbrani, kontrolišemo ritam i ne dozvolimo im da igraju i nametnu svoj tempo. Sa druge strane, zaista nemamo puno vremena da se odmorimo i spremimo za ovu utakmicu posle dve fizički vrlo zahtevne utakmice tokom vikenda. Naš cilj pred svaku utakmicu se zna", rekao je Dobrić.

Zvezda neće računati na Stratosa Perperoglua i Džejmsa Gista, dok su u Nemačku otpustovali Derik Braun i Nikola Jovanović.

#KK Crvena zvezda

'