AKTUELNO

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da će odbrana biti ključna na gostovanju turskom Tofašu u 7. kolu Evrokupa.

"Tofaš je napadački tim, može lako da postigne 100 poena, to smo osetili u prvom poluvremenu prve utakmice. Preko 50 poena su nam dali u prvih 20 minuta, nismo ih uspeli uhvatiti nigde. Moraće to da bude izuzetna odbrambena utakmica.

Koncentracija nam mora biti na odbrani i na detaljima", rekao je Trinkijeri za klupski sajt.Kao najveću opasnost iz redova gostiju izdvojio je iskusne Mata Lodžeskog, Di-Džeja Vajta i Samija Mehiju.

"Opet teško gostovanje i opet teška utakmica. Ta utakmica se igra glavom. Ako uđemo u mod "koš za koš", oni su bolji. Moramo da budemo pametni, taktični i šta možemo da im pustimo", naveo je on, uz napomenu da se Kori Volden oporavio od povrede.

Kapiten Partizana Novica Veličković očekuje težak meč u Turskoj.

"Tofaš d kuće igra jako dobro. Ne znam da li im se vratio Mehija posle povrede, koji je jedan od lidera te ekipe. Jako su talentovani i iskusni sa druge strane. Neće biti nimalo lako, ali idemo na pobedu tamo pa dokle doguramo", istakao je Veličković.

Utakmica između Tofaša i Partizana igra se sutra u Bursi od 18 sati.

#Andrea Trinkijeri

#Partizan

'