AKTUELNO

Košarkaši Dalasa pobedili su noćas na gostujućem terenu Denver sa 109:106 i naneli mu prvi poraz u NBA ligi ove sezone.

Devetorica igrača Dalasa postigli su dvocifreni broj poena, a najefikasniji su bili Maksi Kleber sa 14 poena, sedam skokova i ključnom blokadom u završnici utakmice i Tim Hardavej sa 14 poena. Luka Dončić u pobedi je učestvovao sa 12 poena, pet asistencija i četiri skoka, a Delon Rajt sa 12 poena i šest asistencija.

Srpski centar Boban Marjanović nije igrao.

Foto: Tanjug/AP/Kyusung Gong

U ekipi Denvera srpski košarkaš Nikola Jokić ostvario je tripl dabl učinak od 10 poena, 10 skokova i 10 asistencija. To je njegov drugi tripl dabl u sezoni. ;

Najefikasniji u Denveru bio je Pol Milsap sa 23 poena uz osam skokova, a Vil Barton postigao je 19 poena uz 11 skokova. Geri Haris i Džamal Marej dodali su po 16 poena. Marej je 3,8 sekundi pre kraja utakmice promašio "trojku" za produžetak.

Foto: Tanjug/AP/Kyusung Gong

Los Anđeles Lejkersi pobedili su kao domaćini Memfis sa 120:91. Lejkerse je predvodio Entoni Dejvis sa 40 poena i 20 skokova. On je ubacio 26 od 27 slobodnih bacanja, što je rekord franšize.

Foto: Tanjug/AP/Kyusung Gong

To je njegova četvrta utakmica u karijeri sa najmanje 40 poena i 20 skokova, a prva od 2016. godine. Prvi je igrač Lejkersa od Šekila O'Nila 2003. godine kome je to pošlo za rukom.

Lebron Džejms postigao je 23 poena uz osam asistencija za Lejkerse, Kentavijus Koldvel Poup 13 poena i šest skokova, a Ejveri Bredli 12 poena.

Foto: Tanjug/AP/Kyusung Gong

U ekipi iz Memfisa najefikasniji je bio Dža Morant sa 16 poena, a Jonas Valančijunas dodao je 14 poena i 11 skokova. Srpski košarkaš Marko Gudurić nije se upisao među strelce, a imao je dva skoka i tri asistencije.

Majami je pobedio Atlantu sa 112:97. Ruki Tajler Hirou bio je najbolji u pobedničkom timu sa 29 poena, sedam skokova i dve asistencije. On je postavio klupski rekord postignutih poena rukija sa klupe, nadmašivši 28 poena koliko je Majkl Bizli postigao 4. marta 2009. godine.

Foto: Tanjug/AP/Kyusung Gong

Džimi Batler je na debiju za Majami postigao 21 poen, koliko je ubacio i Goran Dragić. Bam Adebajo dodao je 17 poena uz 10 skokova, a sa 17 poena utakmicu je završio i Kendrik Nan.

Džon Kolins bio je najefikasniji u ekipi Atlante sa 30 poena, od kojih pet "trojki", uz sedam skokova i četiri asistencije. Džabari Parker postigao je 12 poena. Košarkaš Atlante Trej Jang ranije je završio utakmicu zbog povrede skočnog zgloba.

Autor: PJ

#NBA

'