AKTUELNO

Košarkaška reprezentacija Srbije razbila je Tursku 87:72 u prvoj utakmici na "Akropolis kupu" u Atini.

Pet od pet! Srpski košarkaši su u pripremnim mečevima! To su na svojoj koži danas osetili i Turci!

Posle prvih deset minuta košarke, reprezentativci Srbije su imali prednost od sedam poena, a najviše zahvaljujući odličnoj odbrani i pritisku na protivničkog plejmejkera. Izabranici Saše Đorđevića su uspeli da izbore veliki broj izgubljenih lopti Turaka i da to krunišu odličnom igrom u tranziciji i lakim poenima.

Srbija je promašila samo dva šuta za dva poena, a jedinu trojku je postigao i vidno raspoloženi Stefan Birčević, dok su za Tursku trojke pogađali Korkmaz i Iljasova. Drugu četvrtinu je Srbija nešto slabije počela, delovali su pomalo i zbunjeno, ali tada na scenu stupa odlična odbrana i nekoliko lakih poena Marka Gudurića, pa i rapsodija Bogdana Bogdanovića i za tren oka Srbija dolazi do prednosti od 13 poena. Pokušala je Turska preko Iljasove i Osmana da se vrati u meč, ali je najbolje što su uspeli da urade da smanje prednost Srbije na osam poena, razlika sa kojom se prvo poluvreme i završilo.

Treću četvrtinu je obeležila povreda Dragana Milosavljevića, ali je dobra stvar što je nekadašnji kapiten Partizana samostalno otišao u svlačionicu. Što se igre tiče, stanje na parketu se nije menjalo. Srbija je bila dominantna i ostavila Tursku bez ikakvih šansi u ovoj utakmici. Trojkom Marka Simonovića je ovaj kvartal okončan i Srbija je imala 17 poena prednosti pred poslednjih 10 minuta. Zanimljivo, prvi promašaj Stefana Birčevića videli smo na sredini poslednje četvrtine u kojoj je Srbija uspela da stigne do prednosti od 20 poena, a potom je Raduljica imao snažno zakucavanje u kontri.

#Košarka

'