AKTUELNO

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je da će, uprkos brojnim otkazima, selekcija SAD biti prvi favorit na Svetskom prvenstvu u Kini, ali da je uveren da njegov tim može da šokira svet.

Amerikanci su već ostali bez devetorice košarkaša posle otkaza Džejmsa Hardena, Entonija Dejvisa, Erika Gordona, Si-Džeja Mekaluma, Bredlija Bila, Zajona Vilijamsona, Tobajas Herisa, Demijana Lilarda i Demara Derozana, ali je Đorđević uveren da će imati snažan sastav.

- Uradiću sve da budem čovek koji će da šokira svet. SAD imaju veliki broj vrhunskih igrača, Ol-starova i napraviće 12 košarkaša koji će biti favorit broj jedan - rekao je Đorđević za američki "The Lines".

Srpski košarkaši spremaju se na Kopaoniku, a od avgusta će se priključiti i NBA igrači Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica i Boban Marjanović.

- Amerikanci bi trebalo da ih puste da treniraju. Ipak, mnogi NBA timovi su uložili dosta novca u igrače i ne žele da rizikuju sa povredama. Međutim, oni moraju da budu spremni, što je kontradiktorno - poručuje on.

Đorđević je, uz SAD i Srbiju, kao favorite u Kini označio još Španiju, Kanadu, Australiju, Francusku i Grčku.

Olimpijski, svetski i evropski šampioni u Kini igraće u D grupi sa Italijom, Filipinima i Angolom.

#Aleksandar Đorđević

#Amerika

'