AKTUELNO

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri pred drugi meč polufinalne serije plej-ofa ABA lige protiv Crvene zvezde izjavio je da očekuje tešku utakmicu i da ekipa mora da bude pametna kao u boksu.

- Deluje mi kao da smo boksu... Prva rudna, oni su dobili. Sad se igra druga runda. Moramo ući jače, bolje, pametnije. Ali moramo biti izuzetno pametni, jer kao i boksu ako si agresivan daješ prostora da dobiješ udarac. Što znači da moramo igrati čvrsto pametno. Bili su favoriti pre 1:0, a sad su još veći. Ali nećemo se dati - rekao je Trinkijeri na konferenciji za medije.

Trener crno-beli rekao je da domaći teren treba da bude prednost, a ne stres i pritisak.

- Sve se zna. Biće izuzetno teška utakmica, pripremili smo se. Radili smo kako treba, ali to ništa ne znači, ako te iste stvari ne stavimo na teren. Ali svi, igrači i trener, jedan korak više.

Trinkijeri je objasnio i značaj dobre odbrane.

- Kad je neka karakteristika, sitaucija, bila problem, sigurno je da smo radili na tome. Ali u plej-ofu središ jedno, a onda iskoči nešto drugo što treba da središ. Ko pre i bolje reaguje, dobija utakmice. Oni će probati jedan na jedan, ali očekujem da će moji igrači da budu bolji - rekao je Trinkijeri.

Italijan je rekao da ne zna da li će i drugu utakmicu rešiti jedna lopta.

- Nemam pojma. Znam kada sam došao, uzeli smo Kup, izgubili na jednu loptu, posle produžetka, moramo da pravi korak napravimo. Da li je to napad, skok... Ovo je plej-of, nema sutra.

Trinkijeri se osvrnuo i na zadravstveno stanje u ekipi.

- Videli ste kako se Novica povredio, čekamo, ne znamo, doktori rade 24 sata. Jako teško, videli ste. Svaki sat može da promeni sliku. Sem Novice su svi zdravi - rekao je i prokomentarisao koliko bi eventualni izostanak Veličkovića imao uticaj na tim.

- U plej-ofu je važno da nađem pet igrača. Znamo šta je za nas naš kapiten, kako igra. Ako bude igrao super, ako ne bude igrao super. Ne možemo se predati. Nešto će faliti, ali moramo to da nadoknadimo - objasio je Trinkijeri.

Italijanski trener je istakao da se ne koncentriše na zadravstveni bileten protivnika, pošto je neizvesno da li će Džo Regland biti spreman za derbi.

- Ne koncentrišem se na stvari koje ne znam. Moje iskustvo kaže da uvek kad neko fali iskoči neko drugi. Regland nije bio faktor na prvoj utakmici, ali su našli nekog ko je važniji - zaključio je Trinkijeri.

Zamenik kapitena crno-belih Vanja Marinković rekao je da mladost u njegovoj ekipi može da bude prednost u drugom meču.

- Znamo kako smo igrali u prvoj utakmici, znamo gde smo imali šanse, kako smo stekli prednost u trećoj četvrtini i šta ih je vratilo nazad da dobiju meč. Mislim da sa jakom borbom, trčanjem i što smo mlađi od njih imamo neku šansu. Odbrana, trčanje i pametno u napadu. Nema tu neke filozofije - rekao je Marinković.

Utakmica između Partizana i Crvene zvezde igra se u subotu u 19 sati u hali "Aleksandar Nikolić".

#Andrea Trinkijeri

'