AKTUELNO

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan posle produžetka u prvoj utakmici polufinalne serije plej-ofa ABA lige - 106:101 (21:11, 15:24, 24:28, 25:22, 21:16).

U poslednje vreme "večiti derbiji" su tradicionalno dramatični, ali ovaj večerašnji je po neizvesnosti prevazišao sve prethodne.

Prvo je Zvezda dugo imala dvocifrenu prednost, zatim je Partizan išao do "plus 11", pa su crveno-beli napravili preokret, da bi Aleks Renfro poenima na dve sekunde pre kraja regularnog dela uveo meč u produžetak.

Foto: Beta

I u nastavku je bilo dramatično, sve dok u poslednjem minutu Đorđe Gagić nije napravio nesportski faul nad Bilijem Beronom, koji je tom prilikom dao "dva plus jedan", a onda pogodio i iz igre. Amerikanac je tom serijom od pet poena u istom napadu za 101:96 rešio pitanje pobednika.

Beron je na kraju bio najefikasniji akter utakmice sa 23 poena, ali velike zasluge za uspeh ekipe Milana Tomića pripadaju i Dejanu Davidovcu (18 poena) i Filipu Čoviću (16 poena).

Mora se dodati da je Ognjen Dobrić svih osam poena dao za preokret krajem treće i početkom četvrte četvrtine.

Foto: Beta

Kod Partizana je najbolji bio Vanja Marinković sa 20 poena, Džok Lendejl je dodao 17, Aleks Renfro 14, Novica Veličković 11...

Utakmica je trajala dva i po sata! Sudije su više puta pregledavale snimke spornih situacija, pa se meč odužio.

Revanš je na programu sledeće subote, a eventualna majstorica 6. aprila.

#Derbi

#KK Crvena zvezda

#KK Partizan

'