AKTUELNO

Košarkaši Partizana poraženi su pred domaćom publikom od Cedevite sa 76:71 u 12. kolu ABA lige.

Velika mrlja je bačena na ovaj duel u završnici kada su navijači predmetom pogodili Andriju Stipanovića u glavu. Sudije su tada odlučile da napuste teren i usledio je prekid od 20 minuta.

Dugo se čekalo na nastavak i kada se ispraznio jedan deo tribine arbitri su se vratili na parket. Meč je već tada bio odlučen, pošto je Cedevita vodila sa +6 (74:68) na 20 sekundi do kraja.

Kada se meč nastavio Pejdž je uspeo da pogodi za tri poena, međutim to je bilo sve što smo videli. Cedevita je na kraju slavila sa 76:71. U veoma važnoj utakmici za plej-of regionalnog takmičenja, crno-beli nisu uspeli da slave i sada se nalaze na dva trijumfa od ekipe iz Zagreba. Cedevita se ovom pobedom revanširala Partizanu za poraz u prvom delu ABA lige.

Foto: Beta

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džejkob Pulen sa 19 poena, Murić i Kobs su ubacili po 13, dok je Stipanović postigao 12, uz 11 skokova. Partizan je predvodio Pejdž sa 14, Lendejl i Veličković sa 12, dok je Marinković ubacio 10.

Beogradski tim imao je veliki broj prilika u poslednjoj deonici da preuzme vođstvo i kontrolu nad mečom, međutim očajni procenti šuta će ih koštati pobede. Nikako crno-beli nisu uspeli da pronađu pravi ritam, mučili su se u napadu, a Cedevita je imala više raspoloženih igrača. Kada je takvo stanje na terenu, onda je prosto nemoguće pobediti.

Od starta meča moglo je da se vidi da će ovo biti tvrd meč. Igrale su se jake odbrane, takođe su se mašili otvoreni šutevi i generalno je bila velika borba na terenu. Cedevita je uspela u drugoj deonici da se "odlepi" na +14, a na pauzu se otišlo sa rezultatom 42:30 za klub iz Zagreba. Partizan je jako krenuo treću deonicu, napravili su veliku seriju, ali je Cedevita uspela da odbije nalet.

Foto: Beta

U četvrtoj deonici, baš kao što smo i napisali, Partizan je imao mnogo šansi i kada nije uspeo da ih iskoristi, logično došao je poraz. Na kraju se desio i pomenuti incident i pretpostavljamo da će obe ekipe hteti što pre da zaborave meč.

#KK Cedevita

#KK Partizan

#Košarka

'