AKTUELNO

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić rekao je danas da njegovu ekipu očekuje težak posao protiv Mega Bemaksa i dodao da crveno-beli moraju da budu na maksimalnom nivou ako žele da dobiju tu utakmicu.

- Očekuje nas utakmica s ekipom Mege koja je sve mečeve s kandidatima za visok plasman u ABA ligi do sada odigrala odlično. Pobedili su Cedevitu u Zagrebu, izgubili dobijenu utakmicu protiv Budućnosti u Podgorici, i protiv Partizana su odigrali dobro. Mladi su, izuzetno perspektivni, agresivni, rastrčani, imaju veliki broj skokova, ukradenih lopti, asistencija - rekao je Tomić za klupski sajt.

Košarkaši Crvene zvezde prvu polovinu regularnog dela takmičenja u ABA ligi završavaju utakmicom protiv ekipe Mege u Sremskoj Mitrovici.

Crveno-beli taj duel dočekuju bez poraza i u dobrom raspoloženju nakon ubedljive pobede nad ekipom Breše. Mega, na drugoj strani, u regionalnom takmičenju ima sedam pobeda i tri poraza.

- Jasno je da nas očekuje težak posao i da moramo da budemo na maksimalnom nivou ako želimo da dobijemo tu utakmicu - rekao je Tomić.

Trener Zvezde za meč protiv Mege ne može da računa na Marka Kešelja koji je bolestan.

"Imamo još nekoliko sitnih povreda, pa ćemo o konačnom sastavu za meč odlučiti pred samu utakmicu u Sremskoj Mitrovici", rekao je Tomić.

Kapiten Zvezde Branko Lazić rekao je da su mečevi u Sremskoj Mitrovici uvek neizvesni.

- Očekuje nas utakmica s mladom i ambicioznom ekipom, koja igra agresivno, o čemu govori i podatak da imaju u proseku skoro 40 skokova po meču i osam ukradenih lopti, ali i dobro i nesebično u napadu, sa 20 asistencija po utakmici - rekao je Lazić.

- Želimo da nastavimo u dobrom ritmu i da na pravi način u završnici kalendarske godine odigramo utakmice koje nas očekuju - dodao je kapiten Zvezde.

Utakmica se igra sutra od 19.00.

#KK Crvena zvezda

#Milan Tomić

'