AKTUELNO

Muškarac se zarazio majmunskim boginjama, a na pregledu je saznao da ima i koronu.

Naučnici su nedavno otkrili da su se pojavili novi simptomi majmunskih boginja koji do sada nisu bili poznati, a reč je o lezijama u ustima, anusu, otečenom polnom organu i analnom bolu. Ovo iskustvo doživeo je Majkl Keli, koji je zbog svraba u anusu otišao na pregled kod lekara.

Majkl je ujedno, sasvim slučajno, saznao da ima i koronu, a 8. jula je primio vakcinu za majmunske boginje. Kako kaže, oseća se kao "proizvod nauke", a simptome je detaljno opisao na društvenim mrežama.

"Nažalost, ja sam jedan od onih koji su u petak otišli ​​kod doktora sa pojačanim analnim bolom. Pretpostavili su da je reč o majmunskim boginjama jer je moj anus bio jako crven i upaljen, konstantno me je svrbeo. Doktor je uzeo bris, izvadio mi krv i dao sam urin. Bio sam pozitivan na majmunske boginje i dobio sam antibiotike", rekao je Majkl i dodao:

"Iako se očekivalo da se bol smanji tokom vikenda, bilo je obrnuto. Moram da naglasim da majmunske boginje nisu polno prenosiva bolest, ali da je najlakše zaraziti se tokom vođenja ljubavi. Doktor mi je rekao da je upaljeni anus sada uobičajeni simptom zbog kog mnogi dolaze u bolnicu", rekoa je Majkl.

"Pozivam vas da ne ignorišete analni bol i da odmah zatražite test bezbolnog brisa iz anusa. Čak i ako ste kao dete primili vakcinu protiv malih boginja, sada se pokazala neefikasnom ako nije ponovljena u poslednje tri godine. Moje boginje izgledaju poput ujeda komaraca. Nadam se da će tako i ostati", rekao je Majkl svojim pratiocima na Instagramu.


Majkl je na Instagramu naglasio da se ujedno zarazio i korona virusom, zbog čega se trenutno nalazi u izolaciji. Kako kaže, simptomi korone su vrlo minimalni, dok su majmunske boginje ipak osetljivije i izraženije. Pročitajte još jedno iskustvo muškarca koji je imao koronu i majmunske boginje u isto vreme!

Autor: