AKTUELNO

Iz Pčinjskog okruga na kovid 19 testirano je 295 osoba . Prema poslednjim zvaničnim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, analize su pokazale da je 40 lica zaraženo koronavirusom. Iz Vranja je19 novoobolelih, 10 iz Surdulice, 5 iz Bujanovca, 3 inficirana iz Vladičinog Hana, 2 iz Trgovišta i jedan iz Bosilegrada.

Prema podacima ZC Vranje, u Kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjegdana obavljen je 131 pregled, 52 prva i 79 kontrolnih. Urađeno je 48 laboratorijskih analiza, 55 antigenskih testova. Od toga 18 je pozitivno na koronavirus.

U poslednja 24 časa i pored svih napora lekara, u Vranju su bitku sa koronavirusom izgubila tri pacijenta, zvanični su podaci saopšteni iz Zdravstvenog centra u Vranju.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovano je 67 pacijenata, svi su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća, dok je na kiseoniku 49 pacijenata. Na bolničko lečenje primljena je 8 pacijenata, a otpuštena su dva, od kojih je jedan transportovan za Kruševac. U kovid bolnicama za pacijente slobodna je 91 bolnička postelja.

Foto: Unsplash.com

U Kovid ambulanti za decu obavljena su 33 pregleda. Troje dece poslato je na dalje lečenje na Pedijatriju. Urađeno je 27 antigenskih testova. Među decom u prethodna 24 sata nema pozitivnih na kovid 19, pokazali su rezultati analiza.

Od početka imunizacije u Vranju je zaključno sa jučerašnjim danom protiv koronavirusa dato ukupno 112.729 doza svih vakcina. Juče su date 273 vakcine. Građani Srbije primili su 225 doza, a građani Republike Severne Makedonije ukupno 48 doza.

Na glavnom vakcinalnom punktu ZC Vranje istog dana dato je i15 dozavakcina protiv sezonskog gripa.

-Od početka imunizacije protiv sezonskog gripa na glavnom vakcinalnom punktu ZC Vranje je dato ukupno 1.914 doza vakcina- saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Autor:

#Pčinjski okrug

#koronavirus

#zaraženi