AKTUELNO

Mirsad Đerlek, državni sekretar Ministarstva zdravlja, Saša Parežanin, advokat i profesor doktor Miljko Ristić, kardiohirurg naglasili su da u Srbiji nije potrebna promena Ustava da bu se uvela obavezna vakcinacija u Srbiji, ali da to nije primarni stav Ministarstva zdravlja.

- Što se tiče obavezne vakcinacije, nije potrebna promena Ustava. Od prošle godine kaže se da ministar po preporuci SZO može da uvede obaveznu vakcinaciju za određeni krug ljudi. Nije potreba promena Ustava u tom pogledu da bi se uvela obavezna vakcinacija. Kod nas već postoji zakon o obaveznoj vakcinaciji za decu, samo je ovde potrebno da ministar propiše kada nastupa obavezna vakcinacija protiv kovida - naveo je Saša Parežanin.

Foto: TV Pink Printscreen

Mirsad Đerlek naveo je da se stav Ministarstva zdravlja nije da je vakcinacija obavezna mera.

- Da li će doći trenutak da se uvede obavezna vakcinacija, ja to ne mogu ni da demantujem, ni da potvrdim. To zapravo najviše zavisi od nas, koliko ćemo biti disciplinovani. Neshvatljivo je šta još treba da se desi pa da se i ostatak stanovništva vakciniše. Neophodno je da shvatimo da je to jedini spas - naveo je Đerlek.

Autor:

#Mirsad Ðerlek

#koronavirus