AKTUELNO

Doktor Zoran Perišić, direktor UKC Niš, potvrdio je da je porodilja od 23 godine preminula jutros od kovida 19 u toj ustanovi posle ogromne borbe za njen život i nekoliko reanimacija.

- Nažalost, žena od svega 23 godine, koja je iz Pirotskog okruga, naglo se noćas pogoršala, respiratorno se pokvarila, naši lekari morali da se stave na respirator i intubiraju - kazao je on.

- I pored nekoliko reanimacija tokom čitave noći, ona je preminula. I lekari i sestre, sve osoblje je plakalo ko kiša. Žena je bila potpuno zdrava, pre nego što se zarazila koronom, ali nažalost nije bila vakcinisana - kazao je Perišić i podsetio da je ona pre dva dana porođena carskim rezom.

Kako je rekao, tada se videlo da joj stanje pogoršava. Na svet donela zdravu devojčicu od 3.400 grama.

- Ta pacijentkinja je primer koliko korona može naglo da se promeni stanje u toj bolesti. Mlada žena, 23 godine, bez ikakvih bolesti u devetom mesecu trudnoće nažalost inficirala se kovidom. Stanje je bilo stabilno, odjednom se to pokvarilo i odlučili smo da se uradi carski rez - rekao je jutros direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu prof. dr Zoran Perišić.