AKTUELNO

Tokom poslednja 24 časa broj aktivno pozitivnih na virus korona u opštini Negotin uvećan je za 25 kovid slučajeva, što čini ukupno 245 aktivno inficiranih virusom korona.

Prema podacima Zdravstvenog centra Negotin u četvrtak je testirano 96 osoba, a njih 26 odsto, odnosno 25 je pozitivno na virus korona.

Prisustvo virusne infekcije laboratorijski potvrđeno kod 13 osoba muškog pola, od kojih je najmlađi pacijent beba od 18 dana, a najstariji muškarac od 76 godina. Pozitivno je i osam osoba ženskog pola od 12 do 79 godina.

U poslednja 24 časa obavljeno je 60 pregleda u kovid ambulanti Zdravstvenog centra, a raste broj pregleda i u pedijatrijskoj kovid ambulanti .

U bolnici je na Grudnom i Odeljenju neurologije zbrinuto ukupno 26 pacijenata sa upalom pluća od kojih je njih 14 na kiseoničkoj potpori. Tri osobe su tokom jučerašnjeg dana transportovane u Kovid bolnicu Kruševac, a dve su otpuštene na kućno lečenje.

Kako saznajemo za crvenu zonu ovih dana priprema se i Interno odeljenje ovdašnje bolnice, s obzirom na povećani broj pacijenata sa težom kliničkom slikom.