AKTUELNO

Dr Petar Kočović stručnjak za informacione tehnologije izjavio je za Pink da je Crna Gora šesta, a Srbija osma po broju obolelih u Evropi.

- Ako izuzmemo Makedoniju i Grčku, gde pada broj obolelih, pada Rusija, a centar zaraze nalazi se kod nas trenutno - priča Kočović.

- Izrael je četvrti recimo - rekao je Kočović.

- Idemo strmoglavo uzbrdo, a na kojoj brojki će ovo da se završi, ja se nadam da će to biti neka sredina oktobra - naveo je Kočović.

Foto: TV Pink Printscreen

Dr Aleksandar Stojanović Direktor Doma zdravlja Palilula ističe da je jučerašnji dan označen kao pik pandemije, dodajući da smo blizu rekordnog bronja obolelih od koronavirusa.

- Juče je kroz kovid ambulante prošlo 155 dece sa simptomima, i to je prvi put da prelazimo broj 100 na Paliluli - otkriva Stojanović.

Kako je dodao Stojanović, u budućnosti će i deca dolaziti sa veoma teškom kliničkom slikom, što je već počelo da se dešava.

Foto: TV Pink Printscreen

Govoreći o zakašnjenju dovođenja dece u ambulante, Stojanović napominje da roditelji najpre vode bake i deke u ambulante, a tek na kraju decu, jer oni na početku imaju blaže simptome, što je greška.

Stojanović je još jednom apelovao na građane da se vakcinišu, jer, kako je podvukao "Nema nam spasa bez vakcinacije".

Govoreći o trećoj, buster dozi vakcine, Stojanović je naveo Izrael kao zemlju gde se treća vakcina pokazala delotvorno.

Dr Petar Kočović, stručnjak za informacione tehnologije, dodao je da je Crna Gora šesta, a Srbija osma po broju obolelih u Evropi.

Autor:

#Aleksandar Stojanović

#Petar Kočović

#koronavirus