AKTUELNO

J. K. iz Beograda, koja je s bebicom od dva meseca smeštena u Dečijoj klinici KBC "Dragiša Mišović", ispričala nam je koji je prvi simptom imala Madmazel, kako osoblje zove malenu mezimicu klinike. Na tu stvar gotovo niko ne obraća pažnju. A malena princeza ima svega dva meseca.

- Bebu sam zarazila ja, a mene majka, koja je došla da mi pomogne. Vakcinisana je i nije imala nikakve simptome. I baš zato što je vakcinisana najlakše je prošla. Kod bebe smo primetili krmelj u oku, mnogi su nam se smejali da to nema veze s koronom, a u stvari je bio prvi simptom. Posle tri dana pojavila se temperatura i bilo nam je sve jasno. Srećom, na vreme smo ovde došli - priča J. K.

Kaže i da joj je ginekolog rekao da se ne vakciniše dok je trudna.

- Kada sam se porodila htela sam da prođe tih famoznih 40 dana, ali zaraza je bila brža. Sad ću videti s lekarima koliko treba da prođe, ali čim budem mogla vakcinisaću se - kaže J.K. i dodaje da se voi kao lakši slučaj, da nije imala temperaturu, ali jeste svakakve simptome, te da kad god je pomislila da je kraj i da je pobedila, agonija se nastavljala.

Autor: