AKTUELNO

U našoj zemlji će se proizvoditi dve vrste vakcina Sputnik i Sinofarm, pa ne bi bilo loše da se proba nekoliko kombinacija te dve vrste vakcina. Ako bi uspeli da dobijemo pravu kombinaciju i dobru zaštitu od onoga što imamo, to bi bilo jako dobro, rekao je za NOVO JUTRO TV PINK doktor Milanko Šekler.

Doktor Šekler je, povodom početka vakcinacije trećom dozom vakcine rekao, da se sa nekoliko prijatelja dogovorio i radi mali eksperiment, objašnjava da su primili različite vrste vakcina (treću dozu) i da će za nekoliko nedelja uraditi analize krvi da vide kakve će rezultate dobiti.

"U našoj zemlji će se proizvoditi dve vrste vakcina Sputnik i Sinofarm, pa ne bi bilo loše da se proba nekoliko kombinacija te dve vrste vakcina. Njih ćemo, ako sam dobro razumeo, imati u neograničenim količinama. Ako bi uspeli da odličnu kombinaciju i dobru zaštitu od onoga što imamo, to bi bilo jako dobro", rekao je dr Šekler.

Kako kaže, ima puno rezultata koji su dobijeni u svetu, dodaje da ima relativno mali broj obrađenih, jer to zahteva vreme.

Foto: TV Pink Printscreen

"Mnogo su češći podaci koji mogu da se nađu kao iskustvo različitih država. Ima dosta podataka iz Turske. Tamo su na milionima ljudi koristili tri doze, probali su dve kombinacije. Prva sa dve doze Sinovakom plus jedna doza Fajzer i oni su izašli sa podacima gde tvrde da je veća zaštita od tri doze Sinovaka neko dva Sinovaka i Fajzerom", rekao je dr Šekler.

Kako kaže, rešio je da proba neke od kombinacija u našim uslovima i da ima neke rezultate na koje može da se osloni i da onda da svoje mišljenje.

Dodaje da je sa par doktora to juče isprobao. Ističe da je kao treću uzeo Sputnik, dok su njegovi prijatelji uzeli druge i na kraju će, kako objašnjava videti kako će koja kombinacija delovati.

Rekao je da smatra da zdravstveni radnici treba da se vakcinišu, i dodaje da mu je nepojmljivo to što to neće da urade neki od njih.

"Voleo bih da mi naučno objasne zašto neće da urade to", rekao je dr Šekler.

Autor:

#Dr Milanko Šekler