AKTUELNO

U prethodna 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano je 9.298 osoba, dok je novozareženih 376 pacijenata.

Preminulo je 11 osoba.

Na respiratoru je 68 pacijenata.

Ustanove socijalne zaštite

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, na današnji dan kovid-19 potvrđen je kod 11 korisnika i 36 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Izlečeno je ukupno 5.940 korisnika i 3.057 zaposlenih u tim ustanovama

Inače, pomoćnik direktora Kliničkog centra u Nišu, profesor doktor Radmilo Janković naveo je danas da se prema brojevima čini da je situacija bolja nego što je bila ranije.

- Juče smo u KC u Nišu imali samo jedan prijem, imamo ispod 40 pacijenata. Mislim da nakon marta prošle godine nismo imali tako mali broj pacijenata, nemamo teških pacijenata, intenzivne nege su nam prazne, sem intenzivne nege u Kruševcu - dodao je Janković.

Ukazao je da je bila slična situacija, sa malo većim brojevima, kada su upozoravali da će spajanjem praznika za Sretenje da se situacija pogorša i jeste se, kako kaže, drastično pogoršala.

- Imamo utisak da se sada to neće desiti - rekao je Janković, ali je naveo da je dobio informaciju da se vraćaju porodice sa putovanja koje su zaražene i da će se pratiti situacija.

#koronavirus

#presek