AKTUELNO

Načelnica anestezije u KBC "Dr Dragiša Mišović" dr Duška Ignjatović rekla je da se uvek radujemo kada broj novozaraženih pada i da smo na silaznom delu krivulje, ali da nema opuštanja.

- Značajno je više otpusta, prijema u poslednjih par dana imamo diskretno, to su jednocifreni brojevi, ali se ne opuštamo – rekla je Ignjatović za Pink i podsetila da je slično bilo u junu i u oktobru kada su se bolnice praznile, ali onda, dodaje, u roku od tri nedelje javio se novi udar.

Foto: TV Pink Printscreen

- Vrlo smo oprezni, ovo je zarazna i potencijalno smrtonosna bolest i to ne samo kod starih ljudi, već se dešava i kod mladih i zdravih ljudi – istakla je Ignjatović i dodala da će za desetak dana biti 14 meseci kako KBC ’’Dragiša Mišović’’ radi kao kovid bolnica.

Direktor vakcinalnog punkta na Sajmu i Doma zdravlja ’’Savski venac’’ dr Zoran Bekić rekao je da je cilj da se vratimo na ono kako smo živeli pre.

Foto: TV Pink Printscreen

- Vakcinacija u Srbiji ide po predviđenom planu i posle perioda masovne i slobodne vakcinacije, sad se ide među ljude, među omladinu i na mesta velikih okupljanja kao što su tržni centri – rekao je Bekić.

- Posle TC Ušće, otvoreni su punktovi u TC u Nišu, Novom Sadu, Beogradu... Planira se otvaranje punkta za vakcinaciju u Beocentru u Vojsilava Ilića i TC u Rajićevoj ulici – dodao je on.

#koronavirus