AKTUELNO

Uprkos nešto manjem broju novozaraženih pacijenata i manjem broju ambulantnih pregleda na dnevnom nivou, u kraljevačkoj Kovid bolnici za 24 sata preminulo je još četvoro pacijenata.

U pitanju su pacijenti sa teškom kliničkom slikom, teškim pneumonijama i pridruženim bolestima, starije životne dobi, u osmoj i devetoj deceniji života.

Ovo je izjavio dr Milan Parezanović, načelnik Infektivnog odeljenja i pomoćnik direktora za internistički sektor Opšte bolnice „Studenica“, dodajući da je u ovoj ustanovi trenutno zbrinuto 73 kovid bolesnika, od kojih je petoro na respiratoru.

- I dalje je veliki broj smrtnosti hospitalizovanih pacijenata. Sada imamo slučajeve da su porodice žarišta, a stariji članovi su mnogo izloženiji riziku zbog komorbiditeta i svojih godina. Imali smo dosta starijih bračnih parova sa teškom kliničkom slikom – naglasio je dr Parezanović.

Prema njegovim rečima, u ovdašnjoj Kovid bolnici hospitalizovani su pacijenti iz Kraljeva i Vrnjačke Banje.

- U poslednje vreme pristiže nam značajan broj pacijenata iz Vrnjačke Banje, svi u teškom stanju, a tamo se, koliko sam čuo i video, živi i radi kao da kovid ne postoji – upozorava načelnik Infektivnog odeljenja.

- I dalje apelujem na odgovornost, poštovanje mera i vakcinaciju, jer samo tako možemo da se izborimo, kaže on.

#Kraljevo