AKTUELNO

Zamenik gradonačlenika Goran Vesić izjavio je danas da je otvaranje tržnih centara pitanje dana i da bi ako epidemiološki uslovi to dozvole oni mogli da budu otvoreni i sutra.

"Na sednici Kriznog štaba održanoj u petak doneta je odluka uslovno da se, ako epidemiloski uslovi to dozvole, tržni centri otvore sutra", rekao je Vesić za Tanjug i podsetio da su u međuvremenu otvorene bašte ugostiteljskih objekata.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodao je kako očekuje da će predsednica Vlade Srbije zajedno sa medicinskim delom kriznog štabom proceniti da li su se epidemiolški uslovi ispunili da bi se sutra otvorili tržni centri.

"Ako ne bude sutra očekujem da će to biti u naredih nekoliko dana, jer je sasvim sigurno da ćemo čim se steknu uslovi otvoriti tržne centre", rekao je Vesić i naglasio da svim treba da držmo distancu i da poštujemo mere.

Naveo je i da ćemo se vratiti normalnom životu što se budemo više vakcinisali i pridržavali mera, jer će epidemioloska situacija biti bolja.

Zamenik gradonačelnika je rekao da je u Beogradu epidemiloška sitaucija sve bolja, te da je sve manje zaraženih.

Foto: Pink.rs/N. Brajović

Razlog za to je što se više ljudi vakcinisalo i od toga zavisi kada ćemo se vratiti normalnom životu, ponovio je Vesić nakon što je posetio izložbu "Prizori kažnjenog grada.