AKTUELNO

Konsultacije medicinskog dela Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa i premijerke Srbije Ane Brnabić koje su navodno trebalo da budu održane danas, nisu još zakazane i kako navodi izvor iz štaba, najverovatnije ni neće biti održane.

To znači da mere koje su na snazi, ostaju do daljeg, odnosno da informacije i najave o otvaranja bašti kafića, koje se spominje u pojedinim medijima, nisu još proverene i tačne.

Takođe, još nije zakazana ni sednica Kriznog štaba.

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Poslednje konsultacije u vezi sa merama održane su u utorak. Tada je odlučeno da se mere ne popuštaju, već da ostanu onakve kakve jesu.

Trenutno su, da podsetimo, zatvoreni ugostiteljski objekti i tržni centri, a kao jedino popuštanje mera koje se u perspektivi pominje, jeste da se otvore bašte restorana i kafića.

- Još nije vreme ni za to. Bolnice su pune, pogotovo u Beogradu - kaže izvor iz štaba.

Prema poslednjim podacima od juče u 15 časova, u zdravstvenim ustanovama i privremenim bolnicama u Srbiji ukupno hospitalizovano 7.368 pacijenata od kojih je 290 na respiratoru.

Od poslednjeg izveštaja do juče u 15 časova testirani su uzorci 17.801 osobe od kojih je 5.107 pozitivno. Preminulo je 38 pacijenata.

#Konsultacije

#mere

#sednica