AKTUELNO

Medicinske sestre Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu na zaštitnim skafanderima nose ispisane razne poruke i slogane koje pacijentima u nevolji uvek izmame osmeh na licu.

One kažu da su pacijenti najpre bili iznenađeni kada su na skafanderima uočili čudne natpise, ali svi koji su ih pročitali iako u nevolji bar za trenutak su se oraspoložili.

Foto: RINA

- Na ovu ideju smo došle spontano, s obzirom da su skafanderi sami po sebi monotoni, beli sa nekom plavom trakom, mi smo prvo počele da ispisujemo naša imena, da bi pacijenti znali sa kim komuniciraju, ko im vadi krv, a ko im radi testove. Zatim smo polako počele da ispisujemo i kratke poruke - kaže glavna sestra u Domu zdravlja Katarina Milošević.

Njena koleginica kaže da su poruke uvek optimistične i da su ukazivale da je uz osmeh sve lakše i da je to prečica ka ozdravljenju, pa je zato njima najimiljenija "Osmeh je najbolji lek".

Foto: RINA

Iako osmeh ovih hrabrih i vrednih medicinskih sestara pacijenti ne mogu da vide na njihovom licu zbog maski i vizira, vedra poruka ispisana na njihovim leđima poručuje da vam se i one osmehuju, baš onda kada je to najpotrebnije.

Foto: RINA

Pacijenti to potvrđuju i kažu da se umor oseća jer je prošlo mnogo vremena od kada je borba sa kovidom započela, ali želja da pomognu svakome ko im se obrati je ispisana na njihovim leđima.

Prilog o ovim hrabrim i vedrim junakinjama našeg doba emitovan je u Vestima Prve televizije, koja im je takođe dala podršku.

#koronavirus

#medicinske sestre