AKTUELNO

U svetu je u subotu broj zaraženih korona virsom od početka pandemije premašio 99 miliona.

Prema podacima koje je objavio sajt "worldometers", najviše obolelih i dalje zabeleženo je u SAD - skoro 25,5 miliona, a slede Indija sa 10,6 miliona, Brazil sa 8,7 miliona zaraženih koronavirusom.

Foto: Pixabay.com

Rusija je četvrta zemlja u svetu i prva u Evropi po broju slučajeva kovida 19 - 3.698.273. Velika Britanija ima najveću stopu smrtnosti među kovid pacijentima na 100.000 stanovnika u svetu.

U Sloveniji otkriven engleski soj virusa!

Slovenački premijer Janez Janša saopštio je danas da je u toj zemlji otkriven prvi slučaj tzv. engleskog soja korona virusa kod muškarca sa Kosova koji ima privremeno prebivalište u Sloveniji, a koji se vratio iz Belgije. O ovom slučaju obaveštene su belgijske vlasti.

Oboleli je za ulazak u Sloveniju koristio negativan test iako je imao i drugi koji je bio pozitivan, pa je sada stavljen u izolaciju i proveravaju se njegovi mogući kontakti - rekao je Janša na vanrednoj konferenciji za novinare, prenosi Hina.

Zbog mogućnosti da je u Sloveniji u većem broju prisutan tzv. engleski soj koronavirusa slovenačka vlada će sledeće nedelje ponovo razmotriti odluke o popuštanju protivepidemijskih mera, najavio je Janša.

Foto: Pixabay.com

Četiri ministra u Vladi Zimbabvea umrla od koronavirusa!

Četiri ministra u Vladi Zimbabvea umrla su od koronavirusa, a tri u poslednje dve nedelje, što ukazuje na naglo širenje zaraze u toj južnoafričkoj zemlji. Uz tri ministra, nedavno je umrlo još nekoliko poznatih političara i javnih ličnosti.