AKTUELNO

Imunolog Srđa Janković podsetio je da i u ranijim talasima kada bi se prvi nagoveštaj nekog jenjavanja primetio uvek je bilo pitanja da li virus posustaje i naglasio da korona ne posustaje, kao i da ima potencijal da ugrozi zdravlje velikog broja ljudi.

- Mi moramo to da zaustavljamo svim sredstvima i dalje, još uvek je ramno govoriti o nekom ozbiljnijem poboljšanju, jer i ovo koje vidimo zavisi od mera koje se i dalje rigorzno sprovode - Janković za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Broj od da 2.267 novozaraženih, što su podaci od juče, kako naglašava, nije mali.

- O nekom slabljenju virusa ja ne bih govorio. Dobro je da nije gore, ali moramo da se postaramo da bude bolje - rekao je Janković.

Govoreći o odzivu građana za vakcinaciju, Janković je rekao da je solidan, ali da postoje strahovi koji navodi ljude da se za sada ne prijave, sačekaju, što je i očekivano.

- Naš zadatak je da sve uverimo da su vakcine, koje su prošle istraživanja i koje su registrovane, delotvorne i bezbedne - rekao je Janković.

Navodi da je važno da se građani što pre zaštite od virusa korona, a to se može postići vakcinacijom.

- Borimo se da što više ljudi zaštitimo. Bitna poruka je da će vakcine biti za sve koji izraze želju da se vakcinišu. Vakcinacija je dobrovoljna - naveo je on.

Foto: TV Pink Printscreen

#Srđa Janković

#koronavirus

#situacija