AKTUELNO

Doktor Predrag Kon bio je gost “Nacionanog dnevnika” na Televiziji Pink gde je istakao da u drugoj polovini godine možemo očekivati da korona bude potisnuta sa naših prostora.

– Ovo što sam video, čini mi se da smo bili disciplinovani. Mislim da će to biti dovoljno da nam se ne vrati i da ne krene naglo da nam se penje broj zaraženih. Imamo kontake pojedinačno i preko grupa, formalnih sastanaka nije bilo. Brojevi koji se smanjuju ukazuju na to da nema nečega što bi nas uznemiravalo – rekao je doktor Predrag Kon.

On je dodao da su veoma dobre vesti da se smanjuje broj hospitalizovanih osoba.

– Pred nama je period gde treba da imamo optimizam. Ono što možemo da kažemo, jeste da ćemo proterati virus sa ovih naših područja. Normalno to neće biti sutra, ali tamo u drugoj polovini godine će pošast biti potisnuta. Masovna vakcinacija je jedno od rešenja. Tu nema mnogo oklevanja, država garantuje za vakcine.

Kako je dr Kon naveo, on se oseća dobro, nema temperaturu i da je odlično reagovao na vakcinu koju je primio.

– Osećaj sigurnosti i bebednosti ne može zameniti ništa. Oprez i optimizam su najbitniji. Želim svima sreće. zadovoljstva i skavlja u perspektivi. Imaćemo i Božić i još slava. Moramo da budemo strpljivi – zaključio je on.

#Predrag Kon