AKTUELNO

Analitičar Dejan Vuk Staković rekao je da ne veruje u demonstracije ali da veruje u to da mere moraju da budu uvedene, jer je to, kako je naglasio, najbolji način da se spreči razorni efekat koronavirusa.

- Koronavirus je uzeo maha u ovoj drugoj fazi, ljudi se lakše zaražavaju. Očigledno intenzitet virusa i transmisije je značajno veći - istakao je Stanković za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Podsetio je i da su zdravtsveni kapaciteti preopterećeni i naglasio da da lekari i država ulažu maksimum napora, kao i da stanovništvo shvata nužnost da se poštuju mere.

- Manji deo ne poštuje mere, ali mislim da kako vreme bude odmicalo da će tako evolucija u poštovanju mera biti veća - istakao je Stanković.

Što se politizacije tiče, Stanković kaže da je ona neodgovorna i opasna i naglašava da nije vreme za kritiku.

- Ne postoji ništa besramnije nego mučki napdati gradnju bolnice na naslovnoj strani jednih novina - istakao je Stanković.

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić ocenio je da ne postoji mera koju država može da donese, a koja će doneti neki boljitak, ako je građani ne poštuju.

Foto: TV Pink Printscreen

On se osvrnuo i na ekonomiju.

- Veliki je stepen povezanosti između epidemije i ekonomskog smanjenja potencijala koje imamo svuda u svetu. Međutim na veliko izenađenje Srbija se tu veoma dobro kotirala i pokazivala dobre performanse tokom ove epidemije - naglasio je Krstić.

#Dejan Vuk Stanković

#Nebojša Krstić

#koronavirus