AKTUELNO

Medicinska sestra iz Oklahome, koja radi na intenzivnoj nezi, zbog korona virusa ostala je bez supruga i majke, koji su preminuli u razmaku od tri dana.

Lizan Dženings tešila je svog supruga Denisa u poslednjim trenucima života, pre nego što je podlegao bolesti.Ona se prisetila kako mu je 23. novembra rekla da je njena mama dobro, da je kod kuće i da će ostati sa njom.

- Znala sam da će nastaviti da se bori ako mu kažem da je umrla. Počeli su da mu daju morfijum i ativan. Rekla sam mu da ga volim, on mi je odgovorio to isto - rekla je Dženings i dodala kako mu je šapnula da "sada može da ide".

Posle pola sata udahnuo je poslednji put, ispričala je Dženings za CNN.Njena majka Linda, koja je takođe bila zaražena korona virusom, umrla je tri dana ranije.

- Ponekad žalim za suprugom i setim se da je i mama umrla. A onda počnem da žalim za njom. I pomislim kako ću da odem da kažem Denisu, ali ni njega nema. Dvoje ljudi koji bi trebalo da mi pruže podršku... nijednog nema - rekla je ona za CNN, dok ju je sin Brejden tešio.

Zbog gubitka ona i njena dva sina imaju osećaj da se dave.Njen sin Brejden rekao je kako u trenutku smrti oca nije mogao da pruži podršku majci jer je i sam bio zaražen.Majka i sin rekli su kako je Denis pre smrti bio pun života, a pre nego što se razboleo, često je pobeđivao sina u raznim sportskim nadmetanjima.

Međutim, ubrzo ga je gledala kako se bori za život u bolnici. Nekoliko trenutaka nakon što je umro, onda ga je okupala i ošišala.

- A onda sam ga ostavila. Nisam mogla da spasim nijedno od njih. Virus nam je došao u kuću, moja mama nikada nije izlazila napolje, muž je bio pažljiv. Prestanite da budete sebični - poručila je na kraju Dženings.

#koronavirus