AKTUELNO

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih zaraženo je 627 korisnika i 370 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja.

Virus korona registrovan je u gradskim centrima za socijalni rad u Beogradu i to na Voždovcu, Starom gradu, Zvezdari, Savskom vencu, Sopotu, Čukarici, Rakovici, Zemunu. 

Takođe, virus korona registrovan je i u gerontološkim centrima u Kragujevcu, u Novom Sadu - Dom Liman, Dom Novo naselje i Dom Futog, u Beogradu - Dom Bežanijska kosa, Dom Karaburma, Stacionar, zatim u Zrenjaninu, Pančevu, Obrenovcu, Rumi, Somboru, Mladenovcu, u Bačkoj Palanci, Subotici, Bečeju, Kanjiži, Nišu. 

Zaraženih ima i u Službi Pomoći u kući Gerontološkog centra Beograd, Službi opštih i zajedničkih poslova Gerontološkog centra Beograd, Centru za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu, Centru za socijalni rad u Chupriji, kao i u Novom Sadu, Ljigu, Lajkovacu, Mionici, Zrenjaninu, Vranju, Šapcu, Subotici, Svrljigu. 

I u centrima za socijalni rad u Beloj Crkvi, Prijepolju, Aleksincu, Vršcu, Žitorađi, Kraljevu, Požarevcu i u Kučevu ima zaraženih virusom korona, ali i u Domu za decu i omladinu ''Vera Radivojević'' u Beloj Crkvi, Dnevnom boravku za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Šapcu, Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, Dnevnom boravku u Novom Sadu Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju.

Takođe, ima zaraženih i u Dnevnom boravku za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju pri Centru za socijalni rad u Rumi, Ustanovi za decu i mlade u Šapcu,Centru za razvoj usluga socijalne zaštite ''Kneginja Ljubica'' u Kragujevcu, Republičkom zavodu za socijalnu zaštitu u Beogradu, Zavodu za vaspitanje omladine u Nišu, Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u "Zvečanska" u Beogradu, RJ Stacionar, RJ Opšta služba, RJ Prihvatilište za urgentnu zaštitu dece i omladine od zlostavljanja i zanemarivanja. 

Ministarstvo saopštava da je virus korona prisutan i u Prihvatilištu za odrasla i stara lica u Beogradu, Prihvatilištu za žrtve nasilja u porodici- Sigurna kuća u Beogradu, Domu za smeštaj odraslih lica Kulina, Domu za odrasle ''Sveti Vasilije Ostroški-čudotvorac'', Domu za odrasla invalidna lica u Beogradu i Doljevcu, Zavodu za smeštaj odraslih lica ''Male pčelice'' u Kragujevac.

#koronavirus

#socijalna zaštita